Aicinām kravas pārvadātājus būt atbildīgiem un aprīkot spēkratu ar atbilstošām riepām!

Valsts policija aicina personas, kuras nodarbojas ar kravas pārvadājumiem, nebūt bezatbildīgas un neekonomēt uz sava transportlīdzekļa riepām. Ir noteikts, ka kravas automobilim, kura pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, aizliegts aprīkot priekšējās ass riteņus ar atjaunotām riepām. Sekas, braucot ar šādi aprīkotu spēkratu, var būt letālas.

Valsts policija praksē ir novērojusi, ka nereti kravas transportlīdzekļu vadītāji vai transportlīdzekļu īpašnieki, ekonomējot uz riepām, izvēlas to aprīkot nevis ar jaunām, bet gan ar atjaunotām vai brauc jau ar neatbilstošu protektoru.  Plīstot kravas automašīnas riepai, sekas var būt daudz smagākas, nekā, ja riepa plīst vieglajam transportlīdzeklim. Nepareizi izvēlētu riepu dēļ bojā var iet cilvēks. Visbiežāk negadījumos, kad kravas automašīnai ir plīsusi riepa, tiek smagi traumēti vai iet bojā cilvēki, kuri tīras nejaušības dēļ ir trāpījušies ceļā konkrētajam kravas transportlīdzeklim.

Diemžēl vakar, 14. maijā, uz autoceļa Inčukalns – Valmiera – Igaunija notika traģisks negadījums, kur dzīvību zaudēja kāds kravas transportlīdzekļa vadītājs. Šī traģiskā negadījuma sekas Valsts policija skaidro izmeklēšanā, taču netiek izslēgts, ka notikušajā vainojama sprāgusi transportlīdzekļa riepa.

Lai nebūtu jācieš apkārtējiem satiksmes dalībniekiem vai pašam autovadītājam, aicinām kravas pārvadātājus ievērot noteiktās prasības – autobusam un kravas automobilim, kura pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, ir aizliegts aprīkot priekšējās ass riteņus ar atjaunotām riepām.

Tāpat ir aizliegts piedalīties satiksmē ar transportlīdzekli, kura pilna masa pārsniedz 3,5 tonnas, un priekšējās stūrējamās ass (asu) riteņi aprīkoti vienlaikus ar riepām, kurām atšķiras izgatavotājs vai preču zīme (nosaukums) vai protektora zīmējums, izņemot dubultriteņu riepas.

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.