15 000 km -krievi aizceļo uz Islandi ar 40-gadīgu ZAZ (+ VIDEO)

Divi Čeļabinskas iedzīvotāji devušies ekstrēmā piedzīvojumā, apceļojot Islandi ar 40 gadus vecu zaporožecu.

Diviem Čeļabinskas iedzīvotājiem, acīmredzot izaicinājumu dzīvē bijis par maz, jo vai gan citādi viņi būtu devušies tik garā ceļojumu ar padomjlaiku tehniski visneprognozējamāko automobili?

Krievu mediji raksta, ka 1976.gadā ražoto ZAZ-968 Islandes iekarotāji iegādājušies pusotru mēnesi pirms ceļojuma. Automašīna izmaksājusi 90 000 rubļu (1300 eiro), ja neskaita detaļas, kas bija nepieciešamas, lai padomjlaiku ZAZ adaptētu 95 benzīna lietošanai. Pie viena nomainīts arī sajūgs. Tas gan palīdzējis maz, jo dažādas problēmas parādījušās viena pēc otras, tā kā pēdējās korekcijas nācies veikt pēdējā naktī pirms izbraukšanas, bet pēdējo ceļa posmu uz pŗāmi Dānijā nācās veikt ar ātrumu 120 km/h, lai nenokavētu izbraukšanu.

Islandē Čeļabinskas iedzīvotāji saskārās ar jaunu problēmu – ļoti augsto dzīves dārdzību, tādēļ tika nolemts nakšņot automašīnā, dažreiz ēdienu gatavojot turpat salonā – uz neliela gāzes pavarda.

Pirmā nakts izrādījusies visaukstākā un no rīta viņi vairākas stundas nevarējuši iedarbināt zaporožeca motoru. Kā atklāj abi piedzīvojumu meklētāji, tajā brīdī viņiem radusies gluži saprotama vēlme “iegrūst mašīnu kanjonā”, tomēr mazliet nomierinājušies, viņi nolēmuši ZAZ dot vēl vienu iespēju.

Pēc draugu domām, patīkamākais ceļojumā ar zaporožecu ir apkārtējo uzmanība un mašīnas atpazīstamība, kas viņiem ļāvusi iepazīties ar daudziem tautiešiem.

Tagad piedzīvojumi Islandē jau aiz muguras – mēneša laikā nobraukti aptuveni 15 000 km un ceļotāji jau plāno jaunu maršrutu – uz Pamiru, kur plānots doties ar to pašu zaporožecu.

 

Foto: Ekrānbilde no Instagram.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.