Garantija 28 gadi – Ukrainā sāk būvēt betona ceļus (+ VIDEO)

Ukrainā, Poltavas apgabalā uzbūvēts pirmais betona ceļa posms, kas ir atjaunojamā H-31 autoceļa Dņepra-Rešetilovka sastāvdaļa.

Ukrainas mediji ziņo, ka kustība pa jauno ceļu atklāta 15 km garā posmā, bet kopumā līdz 2022.gadam jāuzbūvē 80 km garš jaunās konstrukcijas ceļš ar četrām braukšanas joslām.

Betona ceļš ir krietni izturīgāks un ražotājs tam dod 28 gadu garantiju. Betona kārtu ieklāšana notiek ar vācu Wirtgen iekārtu, ko apkalpo 30 cilvēku turku-ukraiņu komanda.

Betona ceļa konstrukcija sastāv no četrām kārtām: pirmā, 30 cm biezā kārta ir sablīvēta grunts ar 2% cementa piemaisījumu, otro slāni (30 cm) veido izsijāta smilts ar 4% cementa piejaukumu, nākamais slānis ir tā saucamais “liesais betons”, ko veido 18 cm bieza M-100 markas betona kārta, bet pēdējais slānis ir 26 cm biezs M-450 markas betons. Tādejādi speciālo kārtu kopējais biezums saskaņā ar normatīviem sasniedz 1,04 m, bet, pieskaitot pamatam izmantotos grunts slāņus atjaunotā ceļa biezums var sasniegt pat 1,5 m biezumu.

  

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.