Kāpēc šādu dūmojošu auto vadītājus nesoda? (+ VIDEO)

Aculiecinieks, kurš iesūtījis video vaicā: “Kāpēc šādu dūmojošu auto vadītājus nesoda?, kādēļ autobraucējiem, kas spiesti braukt aiz šāda dūmojoša transportlīdzekļa ir jābojā sava veselība un, vai kāds vispār šo jautājumu grasās risināt?”

TA transportlīdzeklim jāiziet reizi gadā, bet, kas notiek pēc tam? – sanāk, ka pārejo laiku var braukt nejūtot nekādu atbildību? 

Tā gluži nav – saskaņā ar MK 295 noteikumiem inspektors transportlīdzekļa kontroli var veikt arī uz ceļa un, ja transportlīdzeklim piešķir 3.vērtējumu, TA uzlīme tiek noņemta un piedalīšanās satiksmē liegta.

56. Ja transportlīdzeklim piešķir 3. vērtējumu, tā turpmākā piedalīšanās ceļu satiksmē ir aizliegta. Šādā gadījumā inspektors anulē atļauju vai pagaidu atļauju piedalīties ceļu satiksmē (Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim), noņem tehniskās apskates uzlīmi (Latvijā reģistrētam transportlīdzeklim), aiztur (noņem) transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmes un par to izdara attiecīgu ierakstu tehniskās kontroles uz ceļa protokolā.

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.