9100 km ar 60.gadu traktoriem – caur Latviju uz Eiropas galējo ziemeļu punktu (+ FOTO)

Divi vācu pensionāri ar 60.gadu Fendt traktoriem uzsākuši 9100 km garu ceļojumu no Vācijas uz Eiropas galējo ziemeļu punktu Norkapā, Norvēģijā. 17.maijā abi dēkaiņi brauca cauri Nītaurei.

Hermanis Gengs un Hans-Villi Gībelens savu ceļojumu sāka 1.maijā no Vācijas pilsētas Gerlicas, kas robežojas ar Poliju. Uz turieni katrs ieradās no savām mājām – Gengs no Bogenvaileras (Lihtenšteinas tuvumā), bet Gībelens – no Kerkrades (Vācijas-Nīderlandes robeža). Abi iepazinās kādā vecās traktortehnikas entuziastu pasākumā, kļuva par labiem draugiem un izplānoja šo braucienu.

Pārbraucienam tiek izmantoti 60.gadu Fendt Farmer 2D (Genga traktors ražots 1965.g.) traktori, kas ir restaurēti un patērē maz degvielas. Abi velk tūristu treilerus, ko ceļotāji izmanto naktsmājām un atpūtas brīžiem. Treileri aprīkoti ar saules baterijām, kas nodrošina strāvu telefonu uzlādēšanai un elektroierīču darbināšanai, drošības nolūkos līdz paņemts arī satelīta telefons un 11 valstu kartes.

Maršruts vijās cauri Polijai un Krievijas Kaļiņingradai, seko Lietuva, Latvija un Igaunija un Krievijā tiks iebraukts pie Narvas. Ceļotāji izbrauks caur Santktpēterburgu un dosies uz Somiju, lai sasniegtu Eiropas Norvēģijas Nordkapu. Atzīmējušies Eiropas galējo ziemeļu punktā, piedzīvojumu meklētāji Vācijā atgriezīsies caur Zviedriju un Dāniju.

Ceļojums plānots 12 nedēļu garumā, kurā ar ātrumu 30 km/h (maksimālais) būtu jānobrauc 9100 km. Dienā abi vīri nobrauc aptuveni 200 km un atpūšas tajās vietās, kas pašiem šķiet tīkamas. Navigācijas ierīces ar nolūku „iestellētas” tā, lai izvairītos no maģistrālēm un intensīvas satiksmes ceļiem.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.