Gājēju pāreja Jūrmalā, ko varētu darīt labāk (+ VIDEO)

Tumšajā laikā portāls iAuto pievērš pastiprinātu uzmanību gājēju pārejām un to drošībai.

Paldies iAuto lasītājiem, kuri sūta mums uz e-pastu vai informē komentāros pie rakstiem par nebūšanām uz mūsu ceļiem.

Dzirdēti daudz pārmetumi autovadītājiem, bet kā ir ar satiksmes organizēšanas jautājumiem. Pirms dažām dienām iAuto.lv rakstījām par bīstami izbūvētiem jauniem luksoforiem Jūrmalā uz Strēlnieku prospekta, šeit Jūrmalā skolniekus un gājējus paliek zem automobiļu sitiena (+ VIDEO)

Ceļu satiksmes noteikumi: 121. Aizliegts apstāties un stāvēt:

121.5. uz gājēju pārejām, vietās, kur brauktuvi šķērso velosipēdu ceļš, gājēju un velosipēdu ceļš vai kopīgs gājēju un velosipēdu ceļš, un tuvāk par 5 m no šīm vietām.

Apskatīsim gājēju pāreju uz Asaru prospektu Jūrmalā tuvāk, video:

2017.gadā smagi cietuši, t.sk. gājuši bojā 165 gājēji (2016.gadā – 184), no tiem 37 smagi cieta un 11 gāja bojā uz gājēju pārejas (2016.gadā – 52 smagi cieta un 8 gāja bojā).

Normunds Krapsis, Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieks Ceļu satiksmes drošības padomes sēde par 2017.gada rezultātiem atzīmēja, ka aktuālākā problēma – neapmierinoši aprīkotas gājēju pārejas, kas ir izaicinājums satiksmes drošībai!

Pie šādas satiksmes organizēšanas šis mērķis izlausās nereāls: Līdz 2050.gadam jāpanāk, lai uz autoceļiem Latvijā nav bojāgājušo

Pievērsiet uzmanību bojā gājušo gājēju skaitam laika posmā no 2015. līdz 2017.gadam

CSNg bojā gājušo dinamika pēc statusa 2015 – 2017.gads Foto: Valsts Policija

Ceļu satiksmes negadījumos smagi cietušie un bojā gājušie 2017.gada janvāris – decembris (dinamika) Foto: Valsts Policija

Arī 2016.gadā katrs trešais bojāgājušais bija gājējs.

Foto: CSDD

Tagad apskatīsim ceļu satiksmes negadījumu skaitu ilgākā laikā.

Saskaņā ar csdd.lv/celu-satiksmes-negadijumi/celu-satiksmes-negadijumu-skaits Foto: CSDD

Saskaņā ar csdd.lv/celu-satiksmes-negadijumi/celu-satiksmes-negadijumu-skaits Foto: CSDD

*Aprēķinos 2008.-2013. gada datiem izmantots iedzīvotāju skaits, kas novērtēts izmantojot 2011.gada tautas skaitīšanas galīgos rezultātus;

No 1985.g.-2003.g. Latvijā par bojā gājušajiem CSNg uzskata tos, kuri miruši negadījuma vietā vai 7 dienu laikā pēc negadījuma, bet citās valstīs – 30 dienu laikā. Lai Latviju pēc CSNg salīdzinātu ar citām valstīm, izmanto starptautiski atzītu koeficientu – no 7 dienu perioda pārejot uz 30 dienu periodu, bojā gājušo skaits jāpalielina par 8%;

No 2004. g. Latvijā par bojā gājušajiem CSNg uzskata tos, kuri miruši negadījuma vietā vai 30 dienu laikā pēc negadījuma.

Bojā gājušo skaits līdz 2003. gadam koriģēts pēc starptautiskās definīcijas, pēc koriģēšanas attiecīgi samazinājies ievainoto skaits.

Lasi vēl iAuto:

Gājēju pāreja Asaros Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.