Uz Latvijas autoceļiem izdevies aizvadīt dienu bez bojāgājušajiem, tomēr bijuši negadījumi ar cietušajiem

Piedaloties Eiropas Komisijas (EK) organizētajā kampaņā “Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem” (EDWARD), Latvijai ir izdevies aizvadīt dienu bez avārijās bojā gājušiem cilvēkiem, tomēr reģistrēti vairāki negadījumi ar cietušajiem, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis.

“Esam veiksmīgi noturējuši šo dzīvības līniju, proti, EDWARD dienā nulle [ceļu satiksmes negadījumos] bojāgājušo. Cietuši gan ir 19 cilvēki,” stāstīja Krapsis.

Pēc viņa teiktā, starp trešdien ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem nav daudz cilvēku ar smagām traumām, bet visnopietnāk cietis kāds Rīgā notriekts gājējs un Ogres pusē notriekts velosipēdists.

Diennakts laikā valstī kopumā reģistrēti 98 ceļu satiksmes negadījumi, bet par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu noformēti 273 protokoli, no tiem 104 Vidzemē, kas, pēc Krapša teiktā, ir īpaši daudz šim reģionam. Starp ātruma pārkāpējiem bijis arī kāds, kurš uz laiku paliks bez autovadītāja tiesībām, jo pilētā pārsniedza ātrumu vairāk nekā par 50 kilometriem stundā virs atļautā.

Trešdien arī pieķerti desmit autovadītāji, kuri pie stūres sēdušies alkohola reibumā, un 14, kuri, vadot automobili, lietoja mobilo tālruni, turot to rokās, pastāstīja Krapsis.

Kā ziņots, trešdien visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs norisinājās Eiropas ceļu policijas tīkla sadarbībā ar EK organizētā kampaņa “Eiropas diena bez ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušiem un smagi ievainotiem cilvēkiem” jeb EDWARD, kurā, kā jau ierasts, iesaistījās arī Latvija.

Arī šogad ES dalībvalstu, tostarp arī Latvijas, ceļu policijas kopīgiem spēkiem strādāja, lai realizētu ambiciozu mērķi – aizvadītu šo dienu uz Eiropas ceļiem bez neviena ceļu satiksmes negadījuma ar bojā gājušajiem un smagi ievainotajiem cilvēkiem, tādējādi padarot šo dienu par drošāko dienu ceļu satiksmē. Šajā dienā Latvijas ceļu policija pievērsa pastiprinātu uzmanību satiksmes drošībai.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.