Michelin piedāvā nolietoto riepu restaurēšanu ar 3D printeri

Michelin strādā pie tehnoloģijas, kas ļaus restaurēt nolietotās riepas ar 3D printera palīdzību. To varēs izdarīt speciālās stacijās, protektoru izvēloties pēc vajadzības – sākot ar rupju ziemas riepu zīmējumu un beidzot ar pusslikiem, kas vairāk piemēroti sacīkšu trasēm.

Michelin pētījumu centra direktors Sirils Rožē atklāj, ka līdz pilnvērtīgam rūpnieciskās nozīmes pielietojumam vēl tāls ceļš ejams, taču uzsver, ka viņa komanda šajā jomā ir guvusi ievērojamus panākumus. Kompānija uzskata, ka attīstību kavē atbilstošas infrastruktūras trūkums.

Michelin virzītā tehnoloģija dos ne tikai ieguldījumu enerģijas izmantošanas efektivitātē un ekoloģijā, bet nodrošinās pieeju informācijai par riepas tehnisko stāvokli ar lietotnes palīdzību. Iegūtie dati ar mākoņservisa palīdzību tiks pārsūtīti uz 3D printeri, kas izvēlēsies gadalaikam atbilstošu protektora zīmējumu.

Šādas tehnoloģijas izstrādi paredz Michelin nākotnes stratēģija Visionary Concept, kurā iekļauti dažādi progresīvi risinājumi, tostarp iespēja samainīt riepu izgatavošanas sastāva komponentus, aizstājot no naftas produktiem aizgūtos materiālus, ar sasmalcinātu koksni.

 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.