Filipīnās izgatavo bambusa moci

Filipīnu kompānija Meep uzbūvējusi elektriskās piedziņas motociklu Green Falcon ar virsbūvi no bambusa detaļām.

Green Falcon motocikla aerodinamiskais pārsegs sver tikai 6,5 kilogramus, kas ir ievērojami mazāk nekā līdzīgs plastikāta izstrādājums. Bambusa detaļas piesūcinātas ar epoksīda līmi un salīmētas divos slāņos, veidojot savdabīgas “bruņas”, kas esot stiprākas par metālu. Zem tām atrodas motocikla galvenie agregāti – elektromotors un litija-jonu akumulatori. Motocikls paredzēts galvenokārt pilsētas satiksmei, tādēļ tā maksimālais ātrums ierobežots līdz 100 km/h, bet gaitas rezerve būs aptuveni 50 km.

Motocikls tapis Bamboo Extreme programmas ietvaros. Tā ir Filipīnu valdības valsts atbalstīta programma, kas tika izveidota, lai veicinātu ar bambusa materiāla izmantošanu saistītas inovatīvas idejas. Līdz 2020.gadam Āzijas salu valsts vēlas īstenot ambiciozu plānu un apstādīt ar šo augu laukus 10 miljonus hektāru platībā.

Motocikla izstrādātāji pagaidām nav pārliecināti, ka projekts tuvākajā laikā var izaugt līdz tādam līmenim, ka gaidāma sērijveida ražošanu, taču cer, ka viņu ideja varētu kalpot kā stimuls citiem pievērsties efektīvākai pieejamo resursu izmantošanai.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.