iAuto pirmo reizi Latvijā apskata “Tesla Model X” un novērtē tā spārnus-durvis (+ video)

“Tesla Model X” vizītkarte ir uz augšu paceļamās “Falcon Wings” aizmugurējās durvis un mēs gribējām tās redzēt dzīvē.

Tieši “Falcon Wing” durvis ir pamanāmākā “Model X” atpazīšanas zīme, taču tas nebūt nav vienīgais, kāpēc šis auto ir unikāls. “Model X” ir pirmais sērijveida elektriskais SUV Pasaulē. Tā paātrinājums līdz 100 km/h iekabina lielākajai daļai varenauto. Nesen gan “Tesla” nācās oficiāli samazināt paātrinājuma datus un pat izmaksāt kompensācijas pieviltajiem īpašniekiem, par ko jau esam rakstījuši iAuto.lv.

Automobilis automātiski atver un aizver priekšējās durvis (te es nedomāju atslēdz, bet reāli atver durvis). Visa vadība ir lielākajā skārienjūtīgajā ekrānā, kāds ir ticis iebūvēts automobili. Navigācija, vadība, iespējas utt.

Lai iesēstos trešās rindas krēslos ar vienu pogas spiedienu var automātiski pabīdīt pirmās un otrās rindas krēslus uz priekšu un pēc tam atpakaļ. Paši krēsli, to apdare un skaņas sistēma.

Bagāžas nodalījums ir gan priekšā, gan aizmugurē. Ir tik daudz kā ….

Jā, arī lielākais priekšējais panorāmas stikls, es gan neesmu tā piekritējs, vismaz “Opel Zafira” izpildījumā to varēja aizbīdīt ciet. “Model X” ir smalki ar magnētiem fiksējami saules aizsargi, bet kā ir saulainā laikā es neņemos teikt.

Labākais aerodinamikas koeficients SUV klasē CD ir 0.24

Te video no pašiem pirmajiem iespaidiem:

 

Kas tad tas….. un vēl divas

 

Cik tad izmaksā nobraukt 100 km ar šo auto? Attēlā zemāk varam redzēt elektrības patēriņu nobrauktajiem 2 807 km.

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Kā tad iedalās “Model X”?

“Tesla Model X 75D” tiek komplektēts ar 75 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bloku. Līdz 100 km/h paātrinās 6,2 sekundēs, maksimālais ātrums ir 210 km/h, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 417 km. Visu četru riteņu piedziņa.

“Tesla Model X 90D” tiek komplektēts ar 90 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bloku. Līdz 100 km/h paātrinās 5,0 sekundēs, maksimālais ātrums ir 250 km/h. “90D” ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 489 km. Visu četru riteņu piedziņa.

“Tesla Model X 100D” tiek komplektēts ar 100 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bloku. Līdz 100 km/h paātrinās 5,0 sekundēs, maksimālais ātrums ir 250 km/h, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 565 km. Visu četru riteņu piedziņa.

“Tesla Model X P100D” līdz 100 km/h paātrinās 3,1 sekundēs, maksimālais ātrums ir 250 km/h, bet ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 545 km. Visu četru riteņu piedziņa.

Jāatzīmē, ka portāls iAuto.lv ļoti labi izskatās “Tesla” lielajā planšetē

Portāls iAuto.lv Tesla Model X Foto: iAuto.lv

iAuto YouTube kontā drīzumā būs skatāms arī “Tesla Model X” video apskats pēc izbraukšanas Rīgas ielās, pieseko mūsu kanālam jau laikus šeit >>>

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Tesla Model X Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.