iAuto.lv lasītāji vērtē “Gada auto” pretendentus Renault Megane un Renault Talisman (+ foto)

Portāla iAuto.lv lasītāji turpina izteikt savu viedokli par konkursa “Latvijas Gada auto 2017” pretendentiem.

Renault Megane

Ar abiem Renault modeļiem izvērtās visinteresantākie un pozitīvām emocijām bagātākie testa braucieni. Pirmkārt Renault jaunākajiem modeļiem ir kur piesiet acis – tie ieguvuši krietni elegantākus vaibstus, nekā iepriekšējie Renault modeļi, un nepārprotami izlec no viendabīgā transporta pūļa – Megane nenoliedzami piesaistīs vairāk acu pāru, nekā Golf. Arī iekšpusē vairs nedominē Renault tik raksturīgā cietā plastmasa, lai gan franču autoražotājs no tās nav atteicies pavisam. 

Renault Megane Foto: iAuto.lv

Renault Megane Foto: iAuto.lv

Visvairāk uzmanību piesaista lielais Teslas stilā veidotais 8,7 collu lielais informācijas un izklaides sistēmas ekrāns, kas pavēra iespējas automašīnā saregulēt visu ko – sākot no klimata, navigācijas, braukšanas režīma līdz pat salona krāsu noformējumam. Tam visam vēl klāt nāk jaunatklājēja azarts un neviltots bērna prieks par to, ka beidzot ir izdevies pat iemācīties rīkoties ar salona klimata kontroli. Intuitīvi un ērti tas nav, bet braukšana var pagaidīt – tiešām interesanti izpētīt un apgūt visu, ko un kā sniedz šī sistēma.  Ekrānam apkārt apjozts lētas plastmasas rāmis, kurā iestrādātas arī skārienjutīgas īsceļu pogas. Tās gan varēja aizvietot ar mehāniski nospiežamiem slēdzīšiem – braucot tomēr grūti trāpīt.

Renault Megane Foto: iAuto.lv

Renault Megane Foto: iAuto.lv

Gaitā Megane ir ļoti pārliecinoša.  1.6 litru 130 zirgspēku dīzeļdzinējs ir atsaucīgs un teicamu atbalstu sniedz stingrie, bet komfortablie krēsli. Stūrēšana ir gana precīza un informatīva, taču Golf tomēr ir precīzāks. Automātiskā pārnesumu kārba gan būtu daudz labāks pavadonis un arī interjeram būtu vairāk pieskaņota. Manuālās 6 pārnesumu kārbas pārslēgšana notiek ļodzīgi un nepārliecina arī tās plastmasas apdare.  Vēl satraukumu lielo pēdu īpašniekiem varētu sagādāt bremzēšana. Man ar 46. izmēra apaviem itin bieži gadījās aizķerties aiz paneļa apšuvuma malas, kas traucēja nospiest bremžu pedāli. Gadījumos, kad nepieciešama strauja rīcība, šī problēma varētu būt kritiska. Taču kopumā Megane atstāja ļoti labu iespaidu – augstais komforta līmenis un atsaucīgais dzinējs bija labs ceļabiedrs. Šis auto būs piemērots tiem cilvēkiem, kuriem patīk, ja kaut kas ir jāizzina, nevis, ka viss uzreiz ir skaidrs. Ar Talisman gāja līdzīgi un abi Renault markas automobiļi testa braucēju brigādi nodarbināja vispamatīgāk, jo francūžu radošā pieeja slēdžu un funkciju izvietojumam stipri atšķiras no konservatīvajiem vācu auto, kā arī japāņu un korejiešu braucamrīkiem. 

Renault Megane Foto: iAuto.lv

Renault Talisman

Arī Renault lielais sedans Talisman pārsteidza pozitīvā nozīmē un man kļuva par šī testa simpātiskāko auto. Lai arī abiem modeļiem ir vienota dizaina valoda gan eksterjerā, gan interjerā, Talisman ir vēl kvalitatīvāk apdarīts, kā Megane, kas pašsaprotami, jo Talisman tomēr ir augstākas klases auto. 

Renault Talisman Foto: iAuto.lv

Tas arī atbilstoši uzvedās – prot gan cieņpilni un graciozi iejusties limuzīna lomā (aizmugurē vieta ir ērta un plaša), gan arī papriecēt auto vadītāju ar dinamiskākiem manevriem, kad pasažieri izlaisti. Cenas ziņā tiešākais konkurents Talisman būs Škoda Superb, taču Renault ar šo modeli varētu pārvilināt topošos VW Passat pircējus. Vēl iespaidīgāks varētu būt universālis, vienīgi Renault varētu vēl vairāk atteikties no lētākās plastmasas izmantošanas. Un, ja šis modelis vēl spēs labi saglabāt savu vērtību, tad konkurentiem noteikti jāsāk satraukties

Renault Talisman Foto: iAuto.lv

Renault Talisman Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.