Tukuma novadā policija pēc pakaļdzīšanās noķer dzērušu autovadītāju

Tukuma novadā policija pēc pakaļdzīšanās noķērusi kādu agresīvu autovadītāju, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Piektdien, 16.septembrī, ap plkst.23.30 Tukuma iecirkņa policisti Engures pagastā ceļa malā pamanīja stāvošu automašīnu “Volkswagen Passat”, kurai bija ieslēgti avārijas gaismu signāli. Transportlīdzekļa dzinējs bija iedarbināts, logs vadītāja pusē – atvērts, bet pie stūres gulēja vīrietis.

Pēc amatpersonas vairākkārtējiem jautājumiem, vai viss ir kārtībā, vīrietis pamodās, taču runāja neskaidri, nespēja atbildēt uz jautājumiem un bija jūtama spēcīga alkohola smaka. Lai arī Kārtības policijas nodaļas inspektors vairākas reizes aizrādīja, ka alkohola reibumā nedrīkst vadīt transportlīdzekli, vīrietis mēģināja uzsākt braukšanu. Policists brīdināja, ka tiks piemērots sods, tomēr vīrietis ignorēja likumsarga norādījumus un strauji uzsāka braukšanu.

Policijas ekipāža sāka pakaļdzīšanos un vairākkārt pa skaļruni aicināja transportlīdzekli apturēt, tomēr vīrietis ignorēja policistu prasības un turpināja braukt, strauji bremzējot un paātrinot ātrumu un haotiski mainot braukšanas joslas, vairākas reizes radot bīstamas avārijas situācijas.

Agresīvais un iereibušais šoferis tika apturēts, kad policistiem palīgā ieradās vēl viena ekipāža. Lai novērstu turpmāku iespējamu bēgšanu, policisti personu aizturēja un uzlika rokudzelžus.

Policijā pret 1972.gadā dzimušo vīrieti sākti administratīvo pārkāpumu procesi par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai un par bēgšanu. Vīrietim piemērots aizliegums izmantot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Atbilstoši Ceļu satiksmes likumam gan par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, gan par bēgšanu no policijas transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro, kā arī atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.