Gājējus Jūrmalā atkal paliek zem auto; Demontē vecos luksoforus, bet jaunie vēl nestrādā (+ VIDEO)

Bēdīgi slavenais Dubultu satiksmes mezgls Jūrmalā, atkal rada situāciju, kad ir apdraudēta satiksmes drošība.

Turklāt tas viss notiek Jūrmalas domes (Gatis Truksnis ZZS koalīcijā ar Saskaņu) pasūtītajā būvobjektā un pretī Jūrmalas attīstības pārvaldes biroja logiem!

Māris Ozoliņš, iAuto redaktors: “Šī nav izņēmuma situācija, bet gan sistemātiska kļūda Jūrmalā. Pārāk daudz būvobjektus Jūrmalā sāk pildīts ”savējie” un problēma nav tik daudz tāmēs un cenās, cik tieši kompetencē un vēlmē uzraudzīt “savējo” darbu. Bažas par šo Dubultu satiksmes mezglu radīja fakts, ka konkursā par projekta izstrādi uzvarēja Jūrmalas ilggadīgais apzaļumotājs JLD. Projektēt satiksmes organizāciju, tas tomēr nav puķītes stādīt, par ko bija publikācijas iAuto.

Tagad redzam klaju bezatbildību demontējot veco regulēto gājēju pāreju ar luksoforiem, kamēr nav nodoti ekspluatācijā divas jaunās gājēju pārejas ar luksoforiem.

Tas, kas glābj, ka salīdzinoši maz cilvēku izmanto šīs pārejas, bet vai tiešām ir jānotiek traģēdijai, lai saprastu, ka iesaistītajām personām ir vismaz morāla atbildība. Tā, kā ir šobrīd video redzamā situācija vienkārši nedrīkst būt.”

iAuto redakcija vērsās ar jautājumiem skaidrot redzamo situāciju: Jūrmalas domei, Jūrmalas gaismai un Latvijas Valsts ceļiem! Kad saņemsim atbildes, tās publicēsim pie šī raksta.

Daži piemēri, kāpēc Jūrmalā jaunais Dubultu satiksmes mezgls ir bēdīgi slavens:

Noziedzīga nolaidība Jūrmalas domes būvobjektā, kas apdraud satiksmes drošību un cilvēku veselību https://iauto.lv/pie-stures/satiksmes-drosiba/39061-klaja-nolaidiba-jurmalas-domes-buvobjekta-kas-apdraud-satiksmes-drosibu-un-cilveku-veselibu-video 

Uz galvenās ielas Jūrmalā uzliek zīmi “Iebraukt Aizliegts” 1.10.2021. https://iauto.lv/pie-stures/satiksmes-drosiba/39006-uz-galvenas-ielas-jurmala-uzliek-zimi-iebraukt-aizliegts-1-10-2021-video 

Būvdarbu sākums

Dubultu satiksmes mezgls:

  • pasūtītājs Jūrmalas dome
  • būvprojektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošina SIA “JLD”
  • būvuzraudzību nodrošina SIA “Semita”
  • būvdarbus veic personu apvienība “Igate-Liktenis

Ja saņemsimies uztaisīsim lielo filmu par šo jauno projektu – Dubultu satiksmes mezgls!

Lasi vēl iAuto par šo tēmu:

3.12.2021

3.12.2021

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.