VP brīdina par lielgabarīta tehnikas konfiscēšanu, ja to izmantos nesakcionētos protestos

Valsts policija (VP) aicina neorganizēt un nepiedalīties nesankcionētos protestos, brīdinot, ka tajos izmantotā lielgabarīta tehnika var tikt konfiscēta.

Kā aģentūru LETA informēja VP, tās rīcībā esošā informācija liecina, ka atsevišķas personas plāno rīkot piketus ar lielgabarīta transportlīdzekļu izmantošanu, savukārt oficiāli šāda veida akcijas nav pieteiktas. Policija aicina lielgabarīta transportlīdzekļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekus nepakļauties atsevišķu personu provokācijām un neaizdot nevienam savus spēkratus, jo pasākumu norises laikā, rodoties situācijas eskalācijai, tie var tikt sabojāti, vai arī policija tos var konfiscēt.

VP aicina protesta akciju organizatorus un dalībniekus būt apdomīgiem un izvērtēt riskus. “Nav pieļaujama ielu nobloķēšana, tādējādi radot kaitējumu visai sabiedrībai, tostarp traucējot pieaugušajiem nokļūt darbā vai bērniem skolā. Potenciāli šādas nesaskaņotas protesta akcijas ietver arī situācijas eskalācijas riskus, un var tikt radīti zaudējumi arī protesta dalībnieku īpašumam, proti, bojāti protestā izmantotie transportlīdzekļi,” uzsvēra VP.

VP strādās un rīkosies atbilstoši situācijai, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un drošību. Ja policija konstatēs ceļusatiksmes, epidemioloģisko noteikumu vai citus pārkāpumus, pārkāpēji tiks saukti pie atbildības.

Administratīvās atbildības likuma 85.pants nosaka, ka administratīvā pārkāpuma izdarīšanas priekšmeti var tikt konfiscēti. Konstatējot pārkāpumus, policija atbilstoši likumam patur tiesības konfiscēt nesankcionētās protesta akcijās izmantotos transportlīdzekļus.

VP aicina lielgabarīta transportlīdzekļu un lauksaimniecības tehnikas īpašniekus nepakļauties atsevišķu personu provokācijām, neaizdot nevienam savus spēkratus, kas, izmantoti nesankcionētajās protesta akcijās, var tikt sabojāti vai arī policija tos var konfiscēt.

VP priekšnieks Armands Ruks norādīja, ka policija ir daļa no sabiedrības, un tāpat kā pārējie Covid-19 pandēmijas dēļ viņi jau ilgstoši veic savus uzdevumus paaugstinātas intensitātes un spriedzes režīmā. “Valstī notiek arī citi procesi, un policija turpina nodrošināt savu uzdevumu izpildi, ikdienā apkarojot noziedzību, rūpējoties par sabiedrisko kārtību, uzraugot ceļu satiksmi, kā arī sniedzot atbalstu Valsts robežsardzei Latvijas robežas aizsardzībā, ” norādīja VP priekšnieks.
 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.