Volvo nomet 10 mašīnas no 30 metru augstuma (+ VIDEO)

Volvo ziedojis 10 pilnīgi jaunus XC40 krosoverus, paceļot tos ar autoceltni 30 metru augstumā un ļaujot baudīt brīvo kritienu. Interesanti, kādēļ?

Volvo izcēlies ar neparastu eksperimentu, kas atsauc atmiņā epizodi no Top Gear – toreiz Džeremijs Klārksons un viņa komanda ko līdzīgu izpildīja ar 3.sērijas E30 un Saab, pierādot, ka zviedru ražojums atstāj vairāk izredžu uz izdzīvošanu pēc kritiena no liela augstuma.

Volvo šīsdienas akcijas nolūks ir glābējdienestu treniņi, ļaujot šo komandu speciālistiem iepazīties ar dažādām situācijām, kādās varētu būt iesaistīti avāriju piedzīvojušies automobiļi. Ražotājs apgalvo, ka nometot automašīnu no liela augstuma iespējams imitēt tā sadursmi ar kravas auto lielā ātrumā, spēcīgu triecienu no sāniem u.tml.

Volvo uzsver, ka pēc smagām avārijām glābēju rīcībā ir ļoti maz laika, lai izdabūtu cietušos no avarējušās automašīnas. Šādās situācijās evakuācijas speciālisti bieži runā par tā saucamo “zelta stundu”, kad nelaimē cietušo nogādāšana mediķu rokās šī laika nogrieznī būtiski uzlabo viņu izredzes uz iespējami labvēlīgāku rezultātu veselības atgūšanai.

Parasti glābēju mācībām izmanto vecās automašīnas no metāllūžņu poligoniem, taču šādam risinājums ir virkne trūkumu – mašīnas, kas būvētas pirms 15-20 gadiem būtiski atšķiras ne tikai pēc konstrukcijas, bet arī drošības risinājumu un izturības ziņā.

Taču glābējiem ir ļoti svarīgi, lai viņi varētu trenēties ar modeļiem, kas izgatavoti no moderniem augstas izturības tērauda veidiem, tieši tādēļ Volvo Cars nolēma piegādāt glābējiem savus jaunos transportlīdzekļus.

Tā kā šāda veida mācībās nevar piedalīties visi, kam tas būtu vajadzīgs, eksperimentā iegūtās atziņas un pieredze tiks apkopota visaptverošā pētījumu ziņojumā, kas citiem glābšanas darbiniekiem un dienestiem būs pieejams bez maksas.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.