Lieldienās ceļu policisti noķer meklēšanā esošu personu (+ VIDEO)

Lieldienu brīvdienās, 12. aprīlī, Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieki, patrulējot ar netrafarēto automašīnu, uz Vidzemes šosejas pamanīja kādu motociklu, kuram nebija valsts numura zīmes.

Fiksējot šo pārkāpēju, tika nolemts motociklistu apturēt, taču viņš uzsāka bēgšanu. Apturot motobraucēju, policijas darbinieki konstatēja, ka persona atrodas meklēšanā par noziedzīgiem nodarījumiem.

Aizvadītajā svētdienā Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, veicot ikdienas satiksmes uzraudzību, uz autoceļa Rīga – Sigulda, fiksēja motociklu “Suzuki” bez valsts reģistrācijas numura zīmes, kurš brauca virzienā no Rīgas un Siguldu. Reaģējot uz šo pārkāpēju, policisti izteica prasību apturēt transportlīdzekli, taču tā vadītājs ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasības un uzsāka bēgšanu. Jāpiemin, ka uz motocikla atradās arī pasažieris.

Likumsargi, piebraucot tuvāk motociklam, izteica atkārtotu prasību apturēt transportlīdzekli, arī šī prasība tika ignorēta un motocikla vadītājs turpināja bēgt. Kādā brīdī policijas darbinieki apsteidza motobraucēju, taču motocikla vadītājs, veicot strauju apstāšanos, “izsēdināja” uz spēkrata esošo pasažieri, veica apgriešanās manevru un turpināja bīstamu bēgšanu pretējā braukšanas virzienā, joprojām ignorējot atkārtotu policistu prasību apturēt transportlīdzekli.

Turpinot bēgšanu, vadītājs nogriezās no šosejas uz vietējās nozīmes ceļa, kur viņš tika panākts un apturēts. Apturot motobraucēju, policijas darbinieki konstatēja, ka pie motocikla “Suzuki” stūres bija sēdies 1989. gadā dzimis vīrietis. Viņš motociklu vadīja ne tikai bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, bet pats spēkrats nebija reģistrēts likumā noteiktā kārtībā, nebija veikta valsts tehniskā apskate, kā arī nebija Obligātā civiltiesiskā apdrošināšana (OCTA).

Tāpat noskaidrots, ka šis vīrietis kopš 2018. gada atradās policijas meklēšanā par mantiska rakstura noziegumiem.

Vīrietim par notikušo sastādīti trīs administratīvā pārkāpuma protokoli – par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus; par transportlīdzekļa vadīšanu bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām; par to, ka transportlīdzeklis nav reģistrēts noteiktā kārtībā, nav OCTA un nav veikta valsts tehniskā apskate.
Pēc notikušā vīrietis tika nogādāts iecirknī tālāko procesuālo darbību veikšanai.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.