166 km/h – Vidzemē divi Volvo vadītāji rupji pārkāpj atļauto braukšanas ātrumu

Šīs nedēļas sākumā Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamā teritorijā fiksēti vairāki automašīnu vadītāji, kuri pārkāpuši atļauto braukšanas ātrumu, un kāds Volvo automašīnas vadītājs traucies ar 166 kilometriem stundā (km/h).

Aizvadītāja diennaktī noformēti 43 administratīvā pārkāpuma protokoli par ātruma pārsniegšanu.

Pirmdien, 6.janvārī pulksten 15:26 Vidzemes reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Salacgrīvas novadā  apturējusi kārtējo ātrumpārkāpēju. Automašīnas Volvo XC90 vadītājs Salacgrīvas novadā, Salacgrīvas pagastā pa autoceļu Rīga (Baltezers) – Igaunijas robeža (Ainaži) 84. kilometrā, virzienā uz Igaunijas pusi traucās ar 152 kilometriem stundā, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā.

Savukārt 7.janvārī pulksten 20:39 fiksēts ātruma pārkāpums uz autoceļa Inčukalns – Valmiera- Igaunijas robeža (Valka) 54. kilometrā. Tur kāds pārgalvīgs 1994.gadā dzimis automašīnas Volvo V60 vadītājs, vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 90 kilometri stundā, traucās ar 166 kilometriem stundā.

Jāpiebilst, ka otrdien fiksēti arī vairāki citi gadījumi, kad transportlīdzekļu vadītāji braukuši ar būtiski pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu. Kopumā aizvadītajā diennaktī noformēti 43 administratīvā pārkāpuma protokoli par ātruma pārsniegšanu.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, vadītājiem par šo braucienu draud naudas sods no 360 – 480 eiro un vadīšanas tiesību atņemšana uz sešiem mēnešiem.

Policija uzsver, ka tā strādā ne tikai uz ielām, uzraugot sabiedrisko kārtību, bet arī interneta vidē un sociālajās vietnēs, kur iedzīvotāji var sazināties un nodot informāciju, kura tiek ņemta vērā un pārbaudīta. Policija izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par ātrumpārkāpējiem un cita veida pārkāpumiem, kuri apdraud apkārtējo drošību.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.