LMT piedāvā risinājumu, kas ļaus identificēt sarkanā signāla ignorētājus; iAuto.lv uzskata, ka problēmu tas neatrisina (+ VIDEO)

LMTpiedāvā risinājumu, kas ļaus identificēt sarkanā signāla pārkāpējus. Šāda tehnoloģija noder, ja gribam sodīt un iekasēt naudu, taču ietekme uz satiksmes drošību ir neviennozīmīga.

iAuto.lv redaktors Māris Ozoliņš uzskata, ka vispirms būtu jānoskaidro, kā konkrētā problemātiskā krustojumā tiek organizēta satiksme, kā strādā luksoforu signāli, un kādēļ vadītāji cenšas to šķērsot pie aizliedzošā signāla. 

Vai pārkāpumiam ir izņēmuma raksturs, vai arī kļūdains (neprofesionāls) satiksmes organizēšanas risinājums. Te varu kā negatīvo piemēru minēt Jūrmalu, kur ir ļoti daudz nepareizu regulētu krustojumu, kaut vai pie Jūrmalas domes, kur sarkanā gaisma ir gan nakts stundās, gan brīvdienās. Jā, tas provocē vadītājus pārkāpt sarkanās gaismas signālu un šeit vadītāju sodīšana nebūtu pareizs risinājums.

Ne viss ar sarkanas gaismas sodiem ir tik skaisti, kā pakalpojumu sniedzēju prezentacijās. Lūk, ASV veiktais pētījums par to, ka šāds risinājums ir neefektīvs, negadījumu skaits tik un tā pieaug un šī sistēma ir vairāk naudas pelnīsanai. 
 
iAuto.lv atgādina, ka skaitliski šī nav lielākā Latvijas problēma – mūsu valstī 30% no bojāgājušajiem ir gājēji, tādēļ labāk analizesim šo.
 
 
 

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.