Jaunākie EuroNCAP testi: BMW 3.sērijas sedanu atzīst par drošāko savā segmentā (+ VIDEO)

EuroNCAP drošības testu organizācija veikusi jaunāko testu sēriju, kurā piedalījušies 1. un 3.sērijas BMW, Jeep Cherokee un Peugeot 208.

Jaunākajos testos pārbaudīti četri automobiļi un labākos rezultātus uzrādījis BMW 3.sērijas dīzeļa sedans, ko eksperti atzinuši par drošāko ģimenes auto pēc 2018.-2019.gada sezonas protokoliem.

BMW 1.sērijas hečbeks, kas EuroNCAP testos pirmoreiz piedalījās kā priekšpiedziņas modelis, ieguva piecas zvaigznes, saņemot par pieaugušo pasažieru un bērnu drošību attiecīgi 83 un 87 procentus, par gājēju aizsardzību 76 procentus, bet par palīgsistēmu darbu – 72 procentus.

BMW 3.sērijas sedans 320d saņēma vēl augstāku vērtējumu – 97 procentus par pieaugušo drošību un 87 procentus par bērnu drošību. Pēc pirmā rādītāja BMW sedans nostājas vienā līmenī ar Škoda Scala un Volkswagen T-Cross, tikai nedaudz zaudējot Mazda 3 (98 %), kas gan netraucē tam sasniegt labāko rādītāju lielo ģimenes auto segmentā. Par gājēju drošību un elektronisko palīgsistēmu darbību bavāriešu sedans saņēma 87 un 76 procentus.

Jeep Cherokee apvidus auto ieguva četras zvaigznes no piecām. Par pieaugušo pasažieru un bērnu drošību 80 un 76 procenti, par gājēju drošību un palīgsistēmām – attiecīgi 56 un 69 procenti.

Vairāk par četrām zvaigznēm nespēja iegūt arī kompaktais piecdurvju hečbeks Peugeot 208. Šajā gadījumā par pieaugušo pasažieru un bērnu drošību tas saņēma 91 un 86 procentus, par gājēju drošību un palīgsistēmām – attiecīgi 56 un 71 procentu.

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.