Rīgā atkal lielais rallijkross(+foto)

Jau šajā nedēļas nogalē Rīgā, Biķernieku trasē tiks aizvadīts devītais, priekšpēdējais pasaules rallijkrosa čempionāta posms. Rīgas posms var dažiem titula pretendentiem izvērsties par izšķirošo iespēju cīņā par pirmo vietu.

Kā jau ierasts pirms galvenajām sacensību dienām norisinās dažādas komandu, sportistu un sponsoru aktivitātes. Izņēmums nebūs arī šī nedēļas nogale. Šodien 12.septembrī savstarpējā “īsti sportiskā” Ferratum Challenge duelī “zobenus krustoja” Jānis Baumanis un Andreas Bakerūds. Šoreiz pazīstamie sāncenši trasē, piedalījās sev neierastās disciplīnās. Braucējiem bija jāsēžas pie RAF Latvija stūres, jāmāk savaldīt Žigulis, kam stūre darbojas pretējā virzienā, kā arī jāķer dārgās sekundes pie elektro kartinga stūres. Balva “ekskursija” pa trasi uz zaudētāja muguras. Visu sacensību laiku valdija nepiespiesta, jautra atmosfēra. Abi “duelanti” centās viens otru dažādi izjokot. Amizantās sacensības noslēdzās ar nelielu, bet Jāņa Baumaņa pārsvaru. Jānis Baumanis sponsoru un mediju aplausu pavadīts “devās” trasē uz Bakerūda pleciem.

Savukārt sestdien un svētdien trasē jau valdīs daudz nopietnākas cīņas. Trīs titula pretendentus, brāļus Hansenus un Andreasu Bakerūdu šķir nieka divi punkti. Vairāk kā 20 punktus zaudē Niklass Gronholms, bet vēl 15 mazāk Jānim Baumanim. Uz starta izies arī Reinis Nitišs, bet Eiropas ieskaitē Jānis Vēģeris. Reinim šis šosezon būs trešais starts. Atcerēsimies, ka Zviedrijas posmā fantastiski jēkabpilietis sasniedza trešo rezultātu.

Foto: Jānis Grīnhofs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.