Sodīts BMW vadītājs, kurš sociālajā vietnē dižojās ar pārkāpumu izdarīšanu ceļu satiksmē

Vakar, 22.jūlijā, Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka kāds ventspilnieks sociālajā vietnē ievieto videomateriālus un fotoattēlus, kuros redzamas situācijas, kad tiek izdarīti pārkāpumi ceļu satiksmē – agresīva braukšana, kā, piemēram, apzināta sānslīdes radīšana, nepārtrauktās līnijas šķērsošana, braukšana pie luksofora aizliedzošā signāla, kā arī atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, utt.

Valsts policija ir noskaidrojusi, ka šos video sociālajā vietnē ievieto kāds 1998.gadā dzimis transportlīdzekļa “BMW” vadītājs,  kurš pagājušajā nedēļas nogalē tika apturēts par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

20.jūlijā pulksten 00:21 Ventspilī, pa Lielo prospektu 1998.gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu “BMW”, pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu. Vietā, kur atļauts pārvietoties ar ātrumu 50 kilometri stundā, viņš pārvietojās ar ātrumu 110 kilometri stundā, tādā veidā pārkāpjot atļauto braukšanas ātrumu par 60 kilometriem stundā.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu no 51 kilometra stundā līdz 60 kilometriem stundā, ja tas izdarīts vietā, kura apzīmēta ar 519. vai 555. ceļa zīmi “Apdzīvotas vietas sākums” vai ar 533. ceļa zīmi “Dzīvojamā zona”, uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 360 līdz 460 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

Šodien ir pieņemts lēmums vīrietim uz 6 mēnešiem atņemt transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Jāpiebilst, ka autovadītāja apliecību vīrietis ir ieguvis Anglijā.

Atgādinām, ka mēs esam ne tikai uz ielām, uzraugot sabiedrisko kārtību, bet arī interneta vidē un sociālajās vietnēs, kur iedzīvotāji ar mums var komunicēt un nodot informāciju, kura tiek ņemta vērā un pārbaudīta. Izsakām pateicību iedzīvotājiem, kuri ziņo par šāda un cita veida pārkāpumiem, kuri apdraud apkārtējo drošību. Taču atgādinām, ka vienmēr esam sazvanāmi uz telefona numuru 110 un šādi informācija tiek nodota operatīvāk, kā arī ir lielāka iespēja pārkāpēju apturēt tajā pašā dienā, pārkāpuma izdarīšanas brīdī. Vēršam uzmanību uz to, ka šāda rīcība – dižošanās ar pārkāpumu izdarīšanu, to filmējot, nav varoņdarbs, bet gan rupjš pārkāpums, par kuru ir paredzēts sods.

Ilustratīvs attēls Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.