Jaunais “Range Rover Evoque” saņem augstāko vērtējumu EuroNCAP testos (+ VIDEO)

Jaunais “Range Rover Evoque” novērtēts ar maksimālo “Euro NCAP” pieczvaigžņu drošības reitinga zvaigžņu skaitu, kas apliecina tā statusu kā vienam no visrafinētākajiem, spējīgākajiem un drošākajiem kompaktajiem luksusa klases visurgājējiem tirgū.

Kompaktā luksusa klases visurgājēja pieaugušo pasažieru drošība novērtēta ar 94 %, kas ir līdz šim augstākais jebkura “Jaguar” vai “Land Rover” produkta sasniegtais rādītājs, savukārt aizmugurē sēdošo bērnu pasažieru drošība novērtēta ar 87 %. Tas nozīmē, ka “Evoque” ir jaunākais “Land Rover”, kas ieguvis maksimālo “Euro NCAP” drošības reitinga zvaigžņu skaitu, sekojot nesenajam “Range Rover Velar” un “Land Rover Discovery” visurgājējam.

Jaunais “Range Rover Evoque” veidots, balstoties uz jauno “Land Rover” “Premium Traverse” arhitektūru, lai nodrošinātu maksimālu pasažieru drošību, un ir aprīkots ar modernākajām vadītāja palīgfunkcijām, ieskaitot avārijas bremzēšanas sistēmu, joslas saglabāšanas palīgsistēmu, priekšējos un aizmugurējos parkošanās sensorus un atpakaļskata kameru kā standartu, lai palīdzētu izvairīties no ceļu satiksmes negadījumiem.

Pateicoties šai funkciju kombinācijai, jaunais “Evoque” ir ieguvis visas piecas zvaigznes šī brīža striktākajā “Euro NCAP” testēšanas programmā.

Īpašnieki šai kombinācijai var pievienot kādu no divām papildus paketēm. “Park Pack” paketē iekļauta parkošanās palīgsistēma, 360 grādu parkošanās sensoru sistēma, aizmugurējās satiksmes uzraudzības sistēma “Rear Traffic”, aizmugurējo pasažieru durvju uzraudzības sistēma “Clear Exit”, kamēr “Drive Pack” pakete piedāvā adaptīvo kruīza kontroli, aklās zonas uzraudzības palīgsistēmu un liela ātruma avārijas bremzēšanas sistēmu, kas ceļojumu padara ērtu un drošu, lai arī kur Jūs dotos.

Papildus – visaptveroša gaisa spilvenu un drošības jostu nospriegošanas sistēma – ieskaitot gājēju gaisa spilvenu, kas nozīmē, ka īpašnieki var justies mierīgi un droši par to, ka kompaktais luksusa klases visurgājējs pasargās gan tos, kuri atrodas transportlīdzekļa iekšpusē, gan arī ārpusē.

Finbars Makfols (Finbar McFall), globālā “Jaguar Land Rover” produktu mārketinga direktors: “”Range Rover Evoque” jūtas kā mājās gan pilsētā, gan apvidū, tāpēc esam to aprīkojuši ar papildu jaunākajām tehnoloģijām, kuru mērķis ir novērst negadījumus, un jaunu transportlīdzekļa arhitektūru, lai pasargātu pasažierus negadījuma laikā. Rezultāts ir vēl viens pieczvaigžņu transportlīdzeklis no “Land Rover”.”

Jaunā “Range Rover Evoque” moderno tehnoloģiju komplekts ietver arī “Land Rover” “ClearSight” atpakaļskata spoguli. Ar viena slēdža palīdzību tas transformējas par augstas izšķirtspējas video ekrānu, kas piedāvā platāku – 50 grādu – redzamības lauku un labāku redzamību vājā apgaismojumā, pārraidot attēlu no, uz jumta esošās, atpakaļvirzienā pavērstās kameras.  Tas ir ideāls, ja aizmugurē sēdošie pasažieri vai bagāžas nodalījumā pārvadājamie lielgabarīta priekšmeti aizsedz skatu uz aizmuguri.

Ir pieejama arī “ClearSight Ground View” tehnoloģija, kas efektīvi padara motora pārsegu neredzamu –vadītājam augšējā skārienekrānā attēlojot 180 grādu skatu zem transportlīdzekļa priekšpuses. Šī funkcija ir noderīga, manevrējot sarežģīti izbraucamos stāvlaukumos, gar augstām pilsētas centra ielu apmalēm vai braucot pa nelīdzeniem apvidus ceļiem.

Jaunais “Range Rover Evoque” jau tagad ir pieejams pasūtīšanai. Cenas sākot no 42 250 EUR.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.