Toyota atsauc bZ4X, Subaru – Solterra

Toyota paziņojis par sava pirmā pilnībā elektriskā krosovera bZ4X atsaukumu. To pašu darīs arī Subaru, kura modelis Solterra ar bZ4X dala platformu.

Toyota atsauks 2700 bZ4X krosoveru, bet Subaru – 2600 tehniski līdzīgos Solterra,  kam atklātas problēmas ar riteņus nostiprinošajām skrūvēm. Ražotājs norādījis, ka asi pagriezieni un strauja bremzēšana var novest pie tā, ka riteņa nostiprināšanas skrūve var atslābt, palielinot risku, ka ritenis var nokrist brauciena laikā.

Toyota bZ4X un Subaru Solterra pamatā ir modificēta TNGA-e modulāra platforma ar pilnībā neatkarīgu balstiekārtu, kas izstrādāta transportlīdzekļiem ar elektriskās piedziņas sistēmām. Abi krosoveri ir pieejamas divās versijās: ar 204 ZS jaudīgu dzinēju uz priekšējās ass, kas 100 km/h ļauj sasniegt 8,4 sekundēs, kā arī pilnpiedziņas modifikācijā, ko veido divi 109 Zs motori.

Zināms, ka pilnpiedziņas modelis 100 km/h sasniedz 7,7 sekundēs, savukārt  priekšpiedziņas versija varēs bez papildu uzlādes nobraukt līdz 500 km.

Abi krosoveri ir jaunums pasaules un Eiropas tirgos. Nesen iAuto bija iespēja iepazīties ar vienu no tiem, Dānijā izmēģinot Toyota bZ4X.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.