Nozagta Tesla ar miljonu vērto Amati vijoli

ASV, Losandželosā nozagts Tesla automobilis, kura salonā atradās 18.gadsimtā itāļu meistara Džirolamo Amati izgatavotā vijole. Instrumenta vērtība varētu tuvoties miljonam dolāru.

24.decembrī ASV notikusi auto zādzība, kas varbūt tiktu reģistrēta kā ikdienišķs fakts, ja ne kāds vērtīgs priekšmets, kuru tā īpašnieks bija atstājis salonā.

Kad uzņēmējs Roulends Vainšteins kādā Losandželosas rajonā apstājās ielas malā, lai tikai uz mirkli ieskrietu savā savrupmājā, viņam ne prātā nenāca, ka tas beigsies tik slikti.

Izrādās, ka kāpjot ārā no mašīnas, atslēgas izkritušas no kabatas un palikušas uz sēdekļa. Šo apstākli tad arī izmantojis noziedznieks, kas pēc policijas uzskatiem, vēlējies nozagt tikai mašīnu.

Tiek ziņots, ka izmeklēšanā iesaistījies Federālais izmeklēšanas birojs. Iespējams, ka gan automašīna, gan vijole joprojām atrodas Losandželosā.

Vainšteins neuztraucas par mašīnu, viņš pārdzīvo par vērtīgo 310 gadus veco instrumentu, kuru zagļi nezināšanas dēļ varētu uzskatīt par mazvērtīgu un tīši vai netīši sabojāt. Īpašnieks apgalvo, ka vijole ir apdrošināta. Viņš apsolījis 25 000 dolāru ikvienam, kurš palīdzēs atrast vijoli.

Foto: Ekrānbilde no facebook.com/theviolinchannel

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.