“Dzintara apļa” sezonas atklāšana ar spēkratu parādi galvaspilsētas ielās (+ video)

Svētdien, 4.maijā, norisināsies vēsturisko automobiļu sacensību “Dzintara aplis” trešās sezonas atklāšana ar vēsturisko spēkratu parādi galvaspilsētas ielās. Parādē piedalīsies teju 50 vēsturisko spēkratu – Volgas un VAZ klases automašīnas, kuras, policijas eskorta pavadībā, pl.14.30 startēs no Biķernieku kompleksās sporta bāzes un virzīsies uz Brīvības ielu, lai īsi pēc pl.15.00 finišētu Rīgas doma laukumā. Stundas garumā – līdz pat pl.16.00 Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem būs iespējams klātienē apskatīt savulaik tik populārās Padomju laika sacīkšu automašīnas.

Foto: Dzintara aplis

Savukārt, pirmdien, 5.maijā, sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju, Antīko automobiļu klubu un Ghetto Family producentu apvienību, Biķernieku kompleksajā sporta bāzē norisināsies “Dzintara aplis” trešās sezonas pirmā posma sacensības un Latvijas čempionāta pirmais posms “Volgu” klasē. Sacensību dalībniekus un skatītājus sagaida ne tikai tradicionālās vēsturisko automobiļu autošosejas sacīkstes tādās klasēs kā “Volga”, “Vaz” un “Formula”, bet arī vēsturisko automašīnu detaļu placis un spēkratu izstāde. Kvalifikācijas braucieni sāksies pl. 12:00, sacensību oficiālā atklāšana – pl.13.30, savukārt, pirmais sacensību starta šāviens tiks dots pl.14:00.

Foto: Dzintara aplis

Vēsturisko automobiļu sacensību apmeklētājiem būs iespējams ne tikai klātienē sekot līdzi spēkratu sacensību norisei, bet arī vērot Ziemeļeiropas un Austrumeiropas viena no spēcīgākā moto frīstailera – Jāņa Rozīša un viņa komandas “Stuntfighters” sniegumu. Tā pat drifta cienītājiem īpašs saldais ēdiens būs šovs no “Ghetto Drift Team”.

Īpašs uzsvars pasākumā būs uz lietderīga laika pavadīšanu visai ģimenei, tāpēc pašiem mazākajiem, sadarbībā ar CSDD, Ghetto Family un Latvijas Gumijlēcēju klubu, tiks nodrošinātas dažādas izklaidējošas atrakcijas. Savukārt, Biķernieku trases teritorijā norisināsies arī vēsturisko automašīnu izstāde un dažādi auto rezerves daļu tirdziņi, kuros kāroto detaļu varēs iegūt ikviens vēsturiskā auto īpašnieks.

Foto: Dzintara aplis

Tie apmeklētāji, kuri uz sacīkstēm būs ieradušies ar Padomju retro automašīnām vai motocikliem, pasākumu varēs apmeklēt bez maksas. Tāpat bez maksas sacensību pasākumu varēs apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam un pensionāri. Pārējiem ieejas maksa sacensībās – EUR 3.00.

 

Foto: Dzintara aplis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.