Ekonomiskais „Golf” nobrauc 1602 km ar vienu bāku (+ foto)

„Volkswagen Driving Experience” komandai izdevies pierādīt, ka „Volkswagen Golf TDI Blue Motion” patiešām var dēvēt par īstu „trīs litru” automobili. DEKRA apstiprinātā pārbaudes testā ar vienreiz uzpildītu degvielas tvertni nobraukti 1602 km no Nantes Francijā līdz Dānijas galvaspilsētai Kopenhāgenai.

„Volkswagen Driving Experience” komanda startēja Eiropas 2013.gada „Zaļajā galvaspilsētā” Nantē un cauri Parīzei, Antverpenei, Brēmenei un Hamburgai devās uz Eiropas 2014.gada „Zaļo galvaspilsētu” Kopenhāgenu. „Golf TDI Blue Motion” 50 litru degvielas tvertne tika piepildīta Nantē un aizzīmogota DEKRA pārstāvja klātbūtnē. Pēc 20 stundām un 45 minūtēm eksperimenta veicēji finišēja Kopenhāgenā un tā paša ierēdņa klātbūtnē iepildīja bākā 46,92 litrus, kas nozīmē, ka 1602 km nobraukti, uz 100 km patērējot vidēji 2,92 litrus dīzeļdegvielas.  

Tādejādi pierādīts, ka „Volkswagen Golf TDI Blue Motion” ir ļoti ekonomisks transportlīdzeklis un pārdomāti braucot var uzrādīt vēl labāku rezultātu nekā sola ražotājs, kas rūpnīcas dokumentos uzrādījis patēriņu 3,2 litri uz 100 km.

„Volkswagen Golf TDI Blue Motion” iebūvēts 110 ZS TDI dzinējs komplektā ar Start-Stop un bremžu enerģijas rekuperācijas sistēmu. Tas ir vieglāks nekā Golf standarta modelis, aprīkots ar oriģinālu aerodinamiskā aprīkojuma komplektu, modernizētu 6-pakāpju manuālo kārbu un zemas rites pretestības riepām.

Vācijā „Volkswagen Golf TDI Blue Motion” maksā 22 175 eiro.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.