Tesla traucas ar 150 km/h, kamēr vadītājs guļ

Kanādas policija sodījusi autovadītāju, kurš gulējis, kamēr viņa Tesla Model S ar aktivizētu Autopilot režīmu traukusies ar ātrumu 150 km/h.

Kā vēsta mediji, Albertas provinces policija saņēmusi informāciju par kādu Tesla Model S, kas brauc ar ievērojami lielāku ātrumu nekā citi satiksmes dalībnieki, turklāt autovadītāji bija pamanījuši, ka abu priekšējo sēdekļu atzveltnes ir maksimāli nolaistas un vadītājs, visticamāk, guļ.

Policija uzsāka pakaļdzīšanos ar ieslēgtām bākugunīm un skaņu signāliem, taču Tesla uzsāka paātrināšanos, sasniedzot 150 km/h – maksimālo ātrumu kāds iespējams Autopilot režīmā.

Policijai tomēr izdevās apturēt elektroautomobili un 20 gadus vecajam vadītājam tika izrakstīts sods, kā arī atņemtas vadītāja tiesības uz vienu diennakti. Par pārkāpumu liecināja arī policijas video ieraksti, kuros redzamas Tesla sedana nolaistās sēdekļu atzveltnes.

Ražotāja lietošanas instrukcijā uzsvērts, ka Autopilot sistēma ir tikai palīgfunkcija, tāpēc vadītājam ir jāskatās uz ceļu un jātur rokas uz stūres, lai briesmu gadījumā nekavējoties pārņemtu vadību.

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/RCMPAlberta

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.