Toyota RAV4 “alņa tests” – norvēģiem pretenziju nav

Toyota RAV4 veiksmīgi izturējis pārbaudījumu, kas tiek dēvēts par „alņa testu”. Šoreiz japāņu krosoveru pārbaudīja norvēģu izdevuma Dinside žurnālisti.

Nesen jau rakstījām, ka zviedru Teknikens Värld izmēģinājumos jaunās paaudzes Toyota RAV4 hibrīdversija nespēja nokārtot tā saucamo „alņa testu” – pārbaudījumu, kura laikā automobilim strauji jāizvairās no tā priekšā parādījušās šķēršļa.

Zviedru žurnālisti atzīmēja, ka Toyota RAV4 rezultāti šajā disciplīnā ir slikti: krosovers vai nu sāk slīdēt uz sāniem, vai arī sagāžas uz ārējiem riteņiem un to ir ļoti grūti novaldīt. Testētājiem izdevās sasniegt tikai 68 kilometrus stundā, jo, palielinoties ātrumam, automašīna kļuva arvien grūtāk vadāma. Lai iegūtu maksimāli ticamus rezultātus, žurnālisti pārbaudīja divas dažādas automašīnas, abas ar hibrīda spēka piedziņu.

Arī Dinside testos trasē izbrauca pilnībā noslogota RAV4 hibrīdmodifikācija. Paradokss, taču norvēģiem nekas netraucēja – automobilis izbrauca starp konusiem ar ātrumu 65 km/h bez kādām problēmām. Pie ātruma 70 km/h saķere sāka nedaudz zust, bet tad pieslēdzās elektroniskā stabilizācijas sistēma. Žurnālisti atzīmē, ka RAV4 uzvedība „alņa testā” atgādina braukšanu pa sniegu – jo lielāks ātrums, jo grūtāk bija veikt manevrus, kā rezultātā izdevās sasniegt maksimāli 76 km/h.

Analogu rezultātu uzrādīja Kia e-Soul, Volkswagen T-Cross un BMW M135i xDrive. Jaunā Toyota Supra GR sasniedza 79 km/h, taču viens no konusiem tika notriekts.

Foto: Ekrānbilde

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.