“Honda” pasaulē atsauks vēl 21 miljonu “Takata” gaisa spilvenu

Japānas autobūves kompānija “Honda Motor Co.” pasaulē atsauks vēl 21 miljonu Japānas uzņēmuma “Takata” ražotu gaisa spilvenu, tādējādi paplašinot skandālu, kas jau kļuvis par ASV vēsturē visu laiku lielāko īstenoto produkta atsaukumu.

“Papildus 30 miljoniem “Takata” gaisa spilvenu, par kuru atsaukšanu jau ir paziņots, mēs pasaulē atsauksim vēl 21 miljonu vienību,” norāda “Honda” preses pārstāvis.

“Honda” ir lielākais “Takata” klients.

“Takata” iesaistīts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

ASV Ceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) maija sākumā izdeva rīkojumu “Takata” Savienotajās Valstīs atsaukt vēl aptuveni 35-40 miljonus automobiļos uzstādītus gaisa spilvenus.

Uzņēmums ASV jau izziņojis 28,8 miljonu gaisa spilvenu atsaukšanu, šim kļūstot par Savienoto Valstu vēsturē visu laiku lielāko īstenoto produkta atsaukumu drošības risku dēļ, norāda NHTSA.

Tikmēr “Honda” iepriekš piektdien paziņoja, ka pagājušajā biznesa gadā, kas noslēdzās martā, strādāja ar 344,5 miljardu jenu (2,7 miljardu eiro) tīro peļņu un tas ir par 32,4% mazāk nekā pirms gada.

Peļņas kritums galvenokārt tiek skaidrots ar izmaksām saistībā ar “Takata” ražotu gaisa spilvenu atsaukšanas krīzi.

Honda Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.