Mārtiņš Sesks un Renārs Francis izcīna pirmo vietu Rally Talsi

Aizvadītajās brīvdienās, 18. un 19.maijā, Talsos norisinājās Latvijas ral-lija čempionāta 3. posms – Rally Talsi, kurā “LMT Autosporta Akadēmi-jas” rallija ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis savā LRC3 kla-sē izcīnīja pirmo vietu. Arī Latvijas rallija čempionāta trīs posmu kop-vērtējumā ekipāža ir noturējusi līdera pozīciju.

Rally Talsi 10 ātrumposmus “LMT Autosporta Akadēmijas” ekipāža pie-veica godam. Jau vēsturiski cīņa izvērtās starp Mārtiņu Sesku un Oliveru Solbergu. Šajā rallijā Solbergam gan nepaveicās, viņš piedzīvoja avāriju rallija 4. ātrumposmā, pēc kuras tomēr spēja atgriezties trasē un turpināt sacīkstes, taču dārgais laiks bija zaudēts. Savukārt otram mūsu ekipāžas konkurentam – Daņilam Belakoņam – nācās izstāties no cīņas par pjedes-tālu pēc avārijas 5. ātrumposmā.

Dainars Dambergs, “LMT Autosporta Akadēmija” vadītājs: “Apsveicu mūsu rallija ekipāžu ar labu sniegumu Rally Talsi. Puiši parādīja noturību un stratēģisku pieeju sacensībām. Pirmajos posmos mums gāja grūti. Mārtiņam bija jāpierod pie automašīnas, jo divas iepriekšējās sacīkstes, Eiropas Rallija čempionāta ietvaros, tika aizvadītas ar citu, Opel automa-šīnu. Tāpat atgriešanās uz grunts seguma nedevās viegli. Pirmajos trīs posmos mūsu ekipāža sīvi cīnījās ar Oliveru Solbergu. Meklējām risināju-mu, lai uzlabotu savu sniegumu un jau 4. ātrumposmā Mārtiņš parādīja labu ātrumu un rezultātu. Tomēr jāsaka, ka īsta sportiska cīņa šajā čem-pionāta posmā, vismaz mūsu klasē, izpalika. Divi no galvenajiem konku-rentiem – Olivers Solbergs un Daņila Belakoņs – cieta neveiksmes un cīnī-ties par pjedestālu vairs nevarēja.”

Mārtiņš Sesks, “LMT Autosporta Akadēmija” rallija ekipāžas pilots: “Mūsu sniegums šajā rallijā varēja būt krietni labāks. Nebijām īsti pareizi izveidojuši treniņu plānu, līdz ar ko izpalika pārliecība un spēja uzticēties gan sev, gan automašīnai. Turpretim mūsu konkurents, Olivers Solbergs, bija ļoti labi sagatavojies un ātrāks par mums. Tomēr rallijs beidzas tad, kad tas beidzas. Rezultāts, proti tas, ka esam finišējuši pirmie, tikai pierā-da – bijām stabilāki par citiem braucējiem.”

Nākamais Latvijas rallija čempionāta posms notiks Igaunijā – “Rally Esto-nia” (13. – 15. jūlijs).

Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža šosezon noslēgusi sadarbības līgumu ar “Opel Motorsport” vienību, līdz ar ko šī gada ERČ ieskaitē brauc ar rūpnīcas komandas atbalstu un “Opel Adam R2” spēkratu.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.