Volvo Trucks prezidents iejūtas kaskadiera lomā (+ video)

Klāss Nilsons ir Volvo Trucks prezidents, kurš filmējas videoklipā par jaunās Volvo būvniecības kravas automašīnas testēšanu, tāpēc viņš nevilcinoties kāpj uz kravas automašīna, kas karājas vairāk nekā 20 metru augstumā.

 

Foto: Ekrānšāviņš

„Jāatzīst, ka man pār kauliem skrēja skudriņas, un es vairākas reizes aizdomājos, kur gan esmu ielaidies. Neesmu kalnā kāpējs, un man nepatīk augstums. Taču biju jau apsolījis izpildīt šo triku, tāpēc nekādi nevarēju atkāpties,” stāsta Klāss Nilsons.

Viņam bija jāpavada gandrīz divas stundas uz Volvo FMX būvniecības kravas automašīnas priekšējā paneļa, kad automašīna tika pacelta vairāk nekā 20 metrus virs ūdens Gēteborgas ostā.

„Protams, daudzi dubli filmēšanas laikā bija jāuzņem vairākkārt, un filmēšana bija laikietilpīga. Bija diezgan auksts laiks – aptuveni +8 grādi –, un vēja stiprums bija aptuveni 10 metri sekundē, tāpēc pēc kāda laika man diezgan pamatīgi nosala rokas. Taču viss izdevās ļoti labi. Par drošību bija padomāts par visiem 100 procentiem, tāpēc ne reizi pat tā īsti nenobijos,” piebilst Klāss Nilsons.

„Videoklipa, ko nosaucām par „The Hook” (Āķis), galvenā ideja ir parādīt, ka kravas automašīnas priekšējais vilkšanas āķis var izturēt daudz lielāku slodzi nekā parasti tam tiek izmantota. Videoklipā vēlējāmies uzmanības centrā izvirzīt mūsu būvniecības kravas automašīnu izturību un augsto kvalitāti. Un to nevar parādīt vēl uzskatāmāk, kā paceļot gaisā 15 tonnu kravas automašīnu aiz tās vilkšanas āķa,” skaidro Klāss Nilsons.

Videoklipu filmējām no helikoptera. Pirms filmēšanas tika pārdomāta un sagatavota katra vissīkākā detaļa.

„Grūtības radīja tas, ka viss videoklips bija jānofilmē no helikoptera vienā piegājienā. Mani patiešām pārsteidza Klāss Nilsons, kurš divas filmēšanas stundas spēja saglabāt vēsu prātu un koncentrēšanās spējas, karājoties gaisā 20 metru augstumā. Es pats to izmēģināju, bet tikai 15 minūtes. Jāteic, tas bija diezgan bailīgi,” stāsta videoklipa režisors Filips Nilsons no uzņēmuma „Folke Film”.

Šī nav pirmā reize, kad Volvo Trucks uzņēmis iespaidīgu videoklipu par savu kravas automašīnu testēšanu. Videoklipam „The Ballerina Stunt” (Balerīnas triks) bija milzīgi panākumi visā pasaulē, kad tas parādījās internetā pagājušā gada augustā. Šo YouTube vietnē ievietoto videoklipu, kurā Feita Dikija staigā pa virvi, kas nostiepta starp divām pilnā ātrumā braucošām automašīnām, ir apskatījuši vairāk nekā 7 miljoni cilvēku. Šā videoklipa mērķis bija parādīt jaunās Volvo tālo pārvadājumu kravas automašīnas uzlaboto virziena noturību un stūrēšanas vadību.

„Kopš tā laika esam laiduši klajā vēl četrus kravas automašīnu modeļus. Plānojam tuvākajos mēnešos pakļaut šīs kravas automašīnas dažādiem testiem, lai parādītu katra modeļa uzlabotās iezīmes. Tie nebūs nekādi tipiskie testi – varu apgalvot, ka neviens ar kravas automašīnu pasaulē nekad ko tamlīdzīgu nav darījis,” noslēgumā saka Klāss Nilsons.

Zemāk var noskatīties. kā tika filmēt video.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.