Mercedes uzsāk jaunās G-klases ražošanu (+ FOTO)

Vācijas autobūves kompānija Mercedes-Benz uzsākusi G-klases apvidus auto jaunās paaudzes modeļa ražošanu. Jau kopš 1979.gada tas notiek rūpnīcā, kas atrodas Austrijas pilsētā Grācā.

Jaunās paaudzes modelis savu pirmizrādi nosvinēja gada sākumā, Detroitas autoizstādē. Vācu apvidnieka pamatā joprojām ir rāmja konstrukcija, taču tagad tiek izmantota neatkarīgā balstiekārta ar divām šķērssvirām un bez papildu balstrāmja. Jaunā G-klases pieaugusi izmēros, bet klīrenss palielinājies līdz 241 mm.

Motortelpā atrodas četru litru V8 agregāts ar divām turbīnām. Tas attīsta 422 Zs jaudu un 610 Nm  griezes momentu un strādā komplektā ar deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, piegādājot vilkmi abās asīm attiecībā 40% un 60% par labu aizmugurei.

Salons kļuvis vēl komfortablāks uz jau pieminēto gabarītu rēķina, kā arī tādēļ, ka tagad jau rūpnīcas ādas sēdekļiem būs apsilde (priekšējiem), komforta galvas balsti un atmiņas funkcija. Par ventilācijas un masāžas funkcijās nāksies piemaksāt, tāpat kā par digitālo Widescreen instrumentu paneli ar diviem “kopā saplūstošiem” 12,3 collu ekrāniem.

Vēl ekskluzīvākas tehnikas cienītājiem būs jāpagaida G-klases AMG modifikācija, ko komplektēs ar 5,5 litru V8, kas attīsta 585 Zs un 850 Nm, ka ir par 14 Zs un 90 Nm vairāk nekā iepriekšējās paaudzes modelim. 100 km/h Mercedes G63 varēs sasniegt 4,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums būs elektroniski ierobežots līdz 220 vai 240 km/h, ja piemaksāts par papildaprīkojumā iekļauto piedāvājumu.

Saskaņā ar vācu mediju informāciju, jaunais G-klases modelis tur maksās vismaz 107 041 eiro – par 350 vairāk nekā iepriekšējā paaudze.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.