Tesla parāda jaunā krosovera Model Y fragmentu (+ VIDEO)

Tesla Motors publicējis reklāmas video, kurā redzams topošā krosovera Model Y fragments. Līdz pilnībai gan vēl tālu, jo tirdzniecībā to ātrāk par 2020.gadu nesagaidīsim.

Iepriekš tika ziņots, ka Model Y tiks laists klajā 2019.gadā, taču tas nenotiks, jo aizkavējies ilgi solītā kompaktā sedana Model 3 starts. Veidojas ķēdes reakcija un līdz ar viena termiņa nokavēšanu, jāpārceļ arī citi plāni. Tesla atzīst, ka katastrofāli pietrūkst ražošanas jaudu un visi konveijeri ir noslogoti. 

Tiek ziņots, ka Model Y netiks izstrādāta jauna platforma, kā to paredzēja iepriekš apstiprinātie plāni – tā vietā izmantos Model 3 tehnisko pamatu, kas samazinās izmaksas un novērsīs riskus, kas varētu būt saistīti ar absolūti jaunu tehnoloģiju ieviešanu.

Tiek pieļauts, ka dažus tehniskos un stilistiskos risinājumus, piemēram, uz augšu paceļamās aizmugures durvis, Model Y varētu aizgūt no vecākā brāļa – krosovera Model X.

Zināms, ka Model Y iegūs divus elektromotorus (pa vienam pie priekšējās un aizmugures ass) un tiks piedāvāts ar dažādas ietilpības akumulatoriem.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.