“Takata” gaisa spilvenu dēļ “Ford” Ziemeļamerikā atsauc 2900 automašīnas

ASV autobūves uzņēmums “Ford Motor Co.” ceturtdien paziņoja, ka Ziemeļamerikā atsauc 2900 automobiļus saistībā ar defektīviem gaisa spilveniem, ko ražojis Japānas uzņēmums “Takata”

Atsaukums aptver 2006.gada ražojuma “Ford Ranger” pikapus.

“Mēs šo situāciju uztveram ļoti nopietni un aicinām šo konkrēto 2006.gada “Ford Ranger” īpašniekus pārtraukt to izmantošanu, lai dīleri var nekavējoties veikt labojumus,” norāda uzņēmums.

Kompānija pavēstīja, ka lēmums īstenot šo automašīnu atsaukumu pieņemts pēc diviem incidentiem, kuros bija iesaistīti vienā dienā ražoti automobiļi.

Nesenākais incidents noticis 2017.gada jūlijā, bet “Ford” par to ticis informēts 22.decembrī. Izmeklēšanā konstatēts, ka gaisa spilvenu piepūšanas mehānisms pārplīsis, nogalinot autovadītāju. Pirmais incidents noticis 2016.gada janvārī, kad arī bojā gāja viens cilvēks.

“Takata” kopš 2013.gada tika ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvīgu atlūzu izplatīšanos.

Gandrīz katrs no pasaulē lielākajiem autoražotājiem bijis spiests atsaukt automašīnas, lai nomainītu defektīvos gaisa spilvenus, un šī defekta dēļ pasaulē bojā gājuši 20 cilvēki un vēl vairāk nekā 180 guvuši ievainojumus.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.