Jaunais “Ford EcoSport” tirgū jau līdz gada beigām (+ foto)

Ford šodien atklāja jauno kompakto apvidus automobili Ford EcoSport, kas no šā gada beigām klientiem Eiropā piedāvās lielāku daudzpusību un iespējas, elegantāku stilu un izsmalcinātas tehnoloģijas.

Jaunais Ford EcoSport pirmo reizi piedāvā inteliģento visu riteņu piedziņu labākai vilkmei uz ceļiem un bezceļiem apvienojumā ar jauno, progresīvo 1,5 litru EcoBlue dīzeļdzinēju ar jaudu līdz 125 ZS un optimizētu CO2 izmešu daudzumu.*

Pirmo reizi tas pieejams arī sportiskajā Ford Performance iedvesmotajā EcoSport ST-Line versijā, kā arī piedāvā tādas autovadītāja palīgsistēmas kā SYNC 3, kruīza kontrole ar ātruma ierobežotāju un atpakaļskata kamera.

Jaunie modeļi ar uzlabotu dinamiku un izturīgu un izsmalcinātu virsbūves stilu ir pieejami 12 izteiksmīgās virsbūves krāsās un piedāvā vairāk individualizācijas iespēju, tostarp kontrastējošas krāsas jumtu, kas pagarināts līdz logu balstiem, augšējiem durvju rāmjiem, aizmugurējam jumta spoilerim un ārējiem atpakaļskata spoguļiem. Uz lietotājiem orientētais jaunais salons piedāvā izcilu brauciena kvalitāti ar peldošu centrālo 8 collu skārienekrānu, apsildāmu stūri un pārdomātiem uzglabāšanas risinājumiem, tostarp regulējamu bagāžas nodalījuma grīdu.

“Ford Eiropā kopš modeļa laišanas klajā 2014. gadā ir pārdevis 150 000 kompaktā apvidus automobiļa EcoSport vienību, un pērn pārdošanas apjoms palielinājās par 40 %,” stāsta Ford Motor Company grupas viceprezidents un prezidents Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā Stīvens Ārmstrongs. “Jaunais Ford EcoSport piedāvā vēl labāku stilu, komfortu, savietojamību un izvēli, apvienojot izturīga apvidus automobiļa funckionalitāti ar pilsētas automobiļa praktiskumu.”

Jaunais Ford EcoSport Eiropas tirgum tiks ražots uzņēmuma Rumānijas pilsētas Krajovas ražotnē, tajā ieguldot 200 miljonus EUR, un tā tirdzniecība tiks uzsākta šā gada nogalē, pievienojoties Ford Edge un Kuga apvidus automobiļiem. Nākamgad Eiropā tiks uzsākta arī apvidus auto iedvesmotā Fiesta Active krosovera tirdzniecība.

Apvidus automobiļu segments ir straujāk augošā automobiļu kategorija Eiropā. Apvidus automobiļu reģistrāciju skaits gada laikā ir palielinājies par 21 %, veidojot vairāk nekā vienu ceturtdaļu no visiem jaunajiem 2016. gadā reģistrētajiem pasažieru automobiļiem. Ford apvidus automobiļu pārdošanas apjoms Eiropā pērn pieauga par 30 %.

Jaudīgs un efektīvs
Jaunais Ford EcoSport piedāvās optimizētu braukšanas kvalitāti ar Ford inteliģento visu riteņu piedziņu. Šī tehnoloģija tiek piedāvata kopā ar jauno 1,5 litru Ford EcoBlue dīzeļdzinēju un sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, kas attīsta 125 ZS jaudu un 300 Nm griezes momentu, patērē 4,5 l degvielas uz100 km un saražo 119 g CO2 izmešu uz kilometru.*

Inteliģentā visu riteņu piedziņa nosaka, cik laba ir riteņu saķere ar ceļa segumu, un var to pielāgot attiecībā līdz 50:50 starp priekšējo un aizmugurējo asi mazāk nekā 20 milisekundēs – 20 reizes ātrāk, nekā nepieciešams acu pamirkšķināšanai. Sistēma nevainojami sadala griezes momentu starp visiem četriem riteņiem un nodrošina lielāku stabilitāti uz ceļa, jo īpaši slidenā laikā.

Ford jaunais 1,5 litru EcoBlue dīzeļdzinējs ir izstrādāts, lai nodrošinātu lielāku jaudu labākai veiktspējai apvienojumā ar samazinātu CO2 izmešu daudzumu. Izsmalcinātais četru cilindru dzinējs ir aprīkots ar inovatīvām tehnoloģijām, kuru vidū ir:
• zemspiediena izplūdes gāzes recirkulācija apvienojumā ar uzpūtes gaisa dzesēšanu ar ūdeni un gaisu, kas nodrošina efektīvāku sadedzināšanu un mazāku izmešu daudzumu;
• integrēts ieplūdes kolektors optimizētai dzinēja elpošanai;
• zemas inerces turbokompresora darbība ātrākai, vieglāk kontrolējamai turbīnas reakcijai ar raķešu dzinēja materiāliem, kas paredzēti darbam augstā temperatūrā;
• augstspiediena degvielas iesmidzināšanas sistēma, kas ir atsaucīgāka, klusāka un nodrošina precīzāku degvielas padevi.

1,5 litru 125 ZS EcoBlue dīzeļdzinēja modelis ar priekšējo riteņu piedziņu un jaunu zemas berzes sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu piedāvās vēl zemāku CO2 izmešu daudzuma rādītāju un lielāku degvielas ekonomiju no 2018. gada vidus. Ford 1,5 litru 100 ZS TDCi dīzeļdzinējs apvienojumā ar priekšējo riteņu piedziņu un jaunu sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu būs pieejams no klajā laišanas brīža.

Piedāvājumā būs arī vairākkārt godalgotais Ford 1,0 litra EcoBoost benzīna dzinējs ar 140 ZS, 125 ZS un – no 2018. gada vidus – 100 ZS jaudu apvienojumā ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu, kā arī 125 ZS dzinējs ar sešpakāpju automātisko pārnesumkārbu un pārnesumu pārslēgšanas lāpstiņām pie stūres statņa ērtai pārnesumu pārslēgšanai.

Jaunais EcoSport turpinās piedāvāt tieši Eiropas klientiem piemērotas braukšanas īpašības un vadāmību, pateicoties optimizētām atsperēm, amortizatoriem, atsperu turētājiem, stūres mehānismam, aizmugurējās ass vērpstienim, elektroniskās trajektorijas stabilizācijas programmas iestatījumiem un stūrēšanas palīdzības profiliem.

Izturīgs un izsmalcināts stils
Jaunais Ford EcoSport ir veidots izteiksmīgā, dinamiskā Ford apvidus automobiļa dizainā, atgādinot vidējās klases Kuga un lielo Edge.

Dzinēja pārsega forma ar centrālo izvirzījumu padara priekšpuses dizainu tīrāku, ko papildina apsildāmas apmazgātāju sprauslas, kas paslēptas zem augšējās dzinēja pārsega līnijas. Priekšpises dizainā dominē liels trapeces formas radiatora režģis jaunā dizainā un izteiksmīgi šķautņaini priekšējie lukturi, kas tagad tiek piedāvāti ar augsta blīvuma izlādes apgaismojuma sistēmu un ietver stilīgas LED dienas braukšanas gaismas. Priekšējo trīs ceturtdaļu profilu papildina šķautņainie miglas lukturu ietvari, iedvesmojoties no mugursomas lencēm un mēģinot iemiesot piedzīvojumu meklētāja garu.

Ir pārstrādāts arī EcoSport azmugurējais bamperis un aizmugurējo lukturu dizains, radot tīrāku, izkoptāku izskatu. Klientu izvēlei pieejamas 12 izteiksmīgas virsbūves krāsas, tostarp Lightning Blue, Ruby Red un spilgts metāliskais oranžais tonis Tiger Eye, turklāt šo apvidus automobili var papildus personalizēt ar kontrastējošas krāsas jumtu.

Izturīgo un sportisko tēlu izceļ jauni 17 un 18 collu vieglmetāla diski, kas pieejami ar dažāda veida apdari, tostarp Magnetic Low Gloss, Shadow Silver, Flash Grey un High Gloss Black. Klientiem joprojām ir iespēja izvēlēties papildaprīkojumā pieejamo izteiksmīgo rezerves riteni, kas stiprināms pie bagāžas nodalījuma durvīm.

EcoSport tagad piedāvā jaunu izsmalcinātības līmeni ar vieglāk lietojamiem vadības elementiem un maigiem materiāliem, kā arī jaunu ergonomiska dizaina viduskonsoli ar mazāku pogu skaitu vieglākai vadībai. Jauns sēdekļu dizains nodrošina lielāku komfortu priekšā un aizmugurē sēdošajiem un rada lielāku greznības sajūtu ar pieejamo daļējo ādas apdari. Automobilī sēdošie var arī pielāgot salonu savam noskaņojumam, pateicoties regulējamam salona apgaismojumam, ko iespējams iestatīt vienā no septiņām krāsām.

Salonā ir virkne atjautīgu uzglabāšanas risinājumu, tostarp jauna augstumā regulējama bagāžas nodalījuma grīda, ko var paaugstināt, lai pavērtu skatam vēl vienu apslēptu uzglabāšanas nodalījumu, vai pazemināt, lai palielinātu bagāžas nodalījuma ietilpību līdz 334 litriem. Jaunajā viduskonsolē ir iestrādāts saliekams, bīdāms blakussēdētāja rokas balsts ar uzglabāšanas nodalījumu, kas ideāli piemērots planšetdatoriem vai uzkodām.

Jaunajā EcoSport klāstā pirmo reizi ir pieejama sportiskā EcoSport ST-Line versija, kas papildina Edge ST-Line, Fiesta ST-Line, Focus ST-Line, Kuga ST-Line, Mondeo ST-Line un S-MAX ST-Line modeļu klāstu, kuri izceļas ar izteiksmīgu dizainu un sportisku braukšanas dinamiku apvienojumā ar jaudīgiem un efektīviem EcoBoost benzīna dzinējiem un TDCi dīzeļdzinējiem.

EcoSport ST-Line standartaprīkojumā ir iekļauti unikāli Ford Performance iedvesmoti bamperi un sānu apmales, melni jumta reliņi un priekšējo lukturu ietvari, 17 collu Dark Tarnish vieglmetāla diski, ST-Line emblēmas un krāsots pagarināts jumts un ārējie atpakaļskata spoguļi. Salona aprīkojums ietver unikālu ST-Line stūri ar plakanu lejasdaļu un ādas apdari, unikālus daļējas ādas apdares sēdekļus ar Miko®-Dinamica – ekoloģisks zamšs no pārstrādāta poliestera – ielaidumiem un sarkanām šuvēm, stāvbremzes sviru un pārnesumu pārslēgu ar ādas apdari, sliekšņu uzlikas at ST-Line uzrakstu un nerūsējošā tērauda sporta pedāļus.

Izsmalcinātas autovadītāja palīgsistēmas
Jaunā Ford EcoSport pamatā ir augstā apvidus auto braukšanas pozīcija un patīkamā Ford braukšanas dinamika, piedāvājot vēl vieglāku vadību un patīkamāku braukšanu, pateicoties progresīvām tehnoloģijām.

Ford izsmalcinātā komunikācijas, informācijas un izklaides sistēma SYNC 3 ir savietojama ar Apple CarPlay un Android Auto™. SYNC 3 sistēmu papildina EcoSport peldošais 8 collu krāsu skārienekrāns, ko iespējams vadīt ar pirkstu satuvināšanas un vilkšanas žestiem. Ar SYNC 3 tiek piedāvāts arī peldošs 6,5 collu krāsu skārienekrāns. Apvienojumā ar Bluetooth un divām USB pieslēgvietām tiek piedāvāts 4,2 collu krāsu ekrāns.

Jauna B&O PLAY skaņas sistēma piedāvā izcilu skaņas kvalitāti ar desmit skaļruņiem, tostarp zemfrekvenču skaļruni bagāžas nodalījumā un vidējo frekvenču skaļruni priekšējā paneļa centrālajā daļā. Sistēma ir īpaši pielāgota EcoSport modelim un tiek kontrolēta ar jaunāko digitālā signāla apstrādes pastiprinātāju, kas ļauj precīzi kontrolēt signālu apmplitūdu un frekvenci un audio miksēšanu, tostarp visaptverošās skaņas iestatījumu.

EcoSport pirmo reizi tiek piedāvāts ar kruīza kontroli ar ātruma ierobežotāju, kas palīdz autovadītājiem iekļauties noteiktā braukšanas ātruma robežās, kā arī atpakaļskata kameru, kas automobiļa novietošanu stāvvietā padara ievērojami vieglāku un drošāku.

Papildaprīkojumā ieklautie automātiskie priekšējie lukturi un vējstikla tīrītāji ar lietus sensoru noņem spriedzi braukšanas laikā un ļauj klientiem vairāk koncentrēties uz ceļu, savukārt apsildāmā stūre un elektroniskā automātiskā temperatūras kontrole uzlabo komfortu. Lielākas ērtības piedāvā jaunais 4,2 collu digitālais mērinstrumentu bloks, kas ļauj viegli piekļūt svarīgākajai braukšanas informācijai, un elektriski pielokāmi ārējie atpakaļskata spoguļi ar apsildes funkciju, kas ļauj ātrāk doties ceļā aukstos ziemas rītos.

Tiek piedāvātas arī tādas palīgsistēmas kā Ford aklās zonas informācijas sistēma, kas var brīdināt autovadītāju par transportlīdzekļiem, kas jums tuvojas, un standartaprīkojumā iekļautā pretapgāšanās sistēma, kas pielāgo dzinēja griezes momentu un bremzes, lai palīdzētu autovadītājam saglabāt kontroli.

Lielākai drošībai tagad ir iekļauti autovadītāja un blakussēdētāja priekšējie gaisa drošības spilveni, autovadītāja ceļgalu gaisa drošības spilvens, jauni sānu gaisa drošības spilveni, kas nodrošina papildu krūškurvja aizsardzību un paredzēti sēdetāja novirzīšanai no trieciena vietas, kā arī jauni aizkarveida gaisa drošības spilveni, kas sniedz maksimālu aizsardzību sānu trieciena gadījumā. Pateicoties standartaprīkojumā iekļautajai perimetra signalizācijai, EcoSport tagad ir arī labāk aizsargāts.

“Mēs esam uzlabojuši jaunā Ford EcoSport kvalitāti, tehnoloģiju un daudzpusību, lai vairotu pārliecību un kontroli, ko sagaida kompakto apvidus automobiļu klienti,” stāsta Ford Motor Company starptautiskais B klases automobiļu līnijas direktors Gerijs Bouzs. “Autovadītāji pie stūres jutīsies ērtāk un pārliecinātāk nekā jebkad agrāk.”

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.