Kiberuzbrukuma dēļ “Renault” apturējis darbu vairākās ražotnēs

Pasauli pāršalkušais kiberuzbrukumu vilnis skāris Francijas autoražotāju “Renault”, kā dēļ apturētas vairākas ražotnes Slovēnijā un Francijā. Radušās problēmas paredzēts novērst līdz pirmdienas rītam, atsaucoties uz “Renault” pārstāvjiem, vēsta Francijas ziņu aģentūra AFP.

Pēc izskanējušās informācijas “Renault” skāris vīruss, kura mērķis ir bļoķēt lietotāja datus, iekams netiks samaksāta noteikta naudas summa. Šajā gadījumā izspiedēji vēlas trīs dienu laikā saņemt 275 EUR virtuālajā Bitcoin valūtā, vai arī cena tiks dubultota. Ja maksājums netiks veikts setiņu dienu laikā, bloķētie dati tiks izdzēsti – tā vēsta ziņojums vīrusa skartajās ierīcēs.

Šis vīruss ietekmējis ne vien “Renault”, bet arī Krievijas Federācijas iekšlietu ministriju, Spānijas telekomunikāciju kompāniju “Telefonica”, pasta dienestu “FedEx”, kā arī citas lielas kompānijas un iestādes.

“Renault” ir pirmā Francijas kompānija, kuru ietekmējis šis pēdējā laikā aktuālais izspiedējvīruss. Tas galvenokārt skāris speciālā transporta ražotni Normandijā, kur dienā tiek saražotas 640 transporta vienības. Ražošanas apturēšana kompānijai varēja radīt ievērojamus zaudējumus, tomēr “Renault” pārstāvji stāsta, ka šajā nedēļas nogalē bija plānoti vien atsevišķi štancēšanas darbi, nevis pilna ražošana.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.