“Mercedes” kabrioletiem atņem “siltā gaisa šalli”

Vācijas autobūves kompānija “Mercedes-Benz” spiesta apturēt visu jauno ar “AIRSCARF” kakla joslas apsildes sistēmu apgādāto kabrioletu un rodsteru pārdošanu. Iemesls – strīds par patenta tiesībām.

Vācijas tiesa aizliegusi autobūves kompānijai “Mercedes-Benz” pārdot pašmāju tirgū ar “Airscarf” sistēmu aprīkotos kabrioletus un rodsterus. Prasību pret “Mercedes” iesniedzis sistēmas izgudrotājs Ludvigs Šacingers, kas pret ražotāju vērsies vairākkārt.

Šoreiz Šacingera lūgums apmierināts un “Mercedes” nekavējoši jāpārtrauc uzstādīt “Airscarf” sistēma saviem kabrioletiem un rodsteriem, jāneitralizē “siltā gaisa šalles” funkcija vēl nepārdotajos vai klientiem nepiegādātajos automobiļos, kā arī jāpārtrauc reklamēt šis produkts visu veidu reklāmas materiālos. Aizliegums neattiecas uz tiem automobiļiem, kas jau piegādāti klientiem.

Tāpat “Mercedes-Benz” nāksies kompensēt patenta īpašniekam zaudējumus, kas radušies bez atļaujas izmantojot viņa izgudrojumu.  Kompensācijas izmēru noteiks, vadoties pēc pārdoto un ar šo sistēmu apgādāto spēkratu skaita.

“Airscarf” apsildes sistēma, kas novirza silto gaisu uz vadītāja un pasažieru kakla un krūšu zonu tad, kad automašīnas jumts ir nolaists, “Mercedes” kabrioletos un rodsteros varētu atgriezties pēc 2016.gada 25.decembra, kad beigsies Šacingeram piederošā patenta darbības laiks. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.