Saistībā ar CS300 papildu pārbaudēm “airBaltic” atcēla trīs reisus, ietekmējot 372 pasažieru ceļojumu plānus

Saistībā ar jauno “Bumbardier” CS300 lidmašīnu papildu pārbaudēm Latvijas nacionālā aviokompānija “airBaltic” atcēla trīs reisus, ietekmējot 372 pasažieru ceļojumu plānus, aģentūrai LETA pastāstīja uzņēmuma pārstāve Alise Briede.

Viņa norādīja, ka trešdien, 11.oktobrī, lidsabiedrība atcēla reisus no Rīgas uz Maskavu, Helsinkiem un Kazaņu.

“Tehniskās apkopes laikā vienai no lidmašīnām tika konstatēti nelieli bojājumi palīgiekārtai, kas piestiprināta pie dzinēja. Saskaņā ar dzinēju ražotāja “Pratt & Whitney” instrukcijām tika pieņemts lēmums veikt papildu pārbaudes visai CS300 flotei Atbilstoši uzņēmuma politikai visiem pasažieriem tika piedāvāti nākamie tuvākie savienojumi uz viņu iecerēto galamērķi, kā arī nepieciešamības gadījumā pasažieriem tiek nodrošināti maltīšu kuponi un segtas viesnīcas izmaksas,” klāstīja Briede.

Taujāta, vai atcelto reisu dēļ “airBaltic” radītie zaudējumi būs jāsedz ražotājam vai pašai lidsabiedrībai, viņa pastāstīja, ka starp ražotājiem un aviokompāniju ir noslēgts līgums, kas atrunā pušu atbildības dažādās situācijās, taču līgumu sargā vienošanās par konfidencialitāti un tā detaļas publiski nevar atklāt.

“Pašlaik “airBaltic” prioritāte ir nodrošināt CS300 lidmašīnu drošu atgriešanos flotē,” piebilda Briede.

Kā ziņots, nacionālā aviokompānija drošības apsvērumu dēļ uz laiku bija apturējusi jauno “Bombardier” lidmašīnu lidojumus un atsaukusi to reisus līdz brīdim, kad tiks veikta šo lidaparātu tehniskā pārbaude.

“airBaltic” šodien pakāpeniski atsāk lidojumus ar “Bombardier” CS300 lidmašīnām, un plānots, ka līdz dienas beigām visas lidmašīnas tiks pārbaudītas un būs gatavas lidojumiem.

Tāpat vēstīts, ka “airBaltic” augustā saņēma septīto no 20 pasūtītajām Kanādas ražotāja “Bombardier” CS300 lidmašīnām. Paredzēts, ka līdz gada beigām lidsabiedrības flotē būs kopumā astoņi CS300 gaisa kuģi. Savukārt atlikušās lidmašīnas plānots saņemt līdz 2019.gada beigām.

Līdz šim “airBaltic” ar jaunajām “Bombardier CS300” lidmašīnām veikusi vairāk nekā 2600 lidojumus un nolidojusi vairāk nekā 6700 stundu, pārvadājot vairāk nekā 300 000 pasažierus.

Lidsabiedrība lidojumus ar CS300 lidaparātiem veic tādos maršrutos kā Amsterdama, Barselona, Roma, Maskava, Londona, Parīze, Vīne, Atēnas, Madride un citos.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.