Slimošanas dēļ desmit mēnešus nevar atlaist dzērumā avāriju izraisījušu policistu

Viļakas pašvaldības policija jau desmit mēnešus nevar atbrīvot no darba dzērumā avāriju izraisījušu policistu, jo viņš atrodas darba nespējā, turklāt šī iemesla dēļ pašvaldība arī nevar pieņemt darbā uz pilnu slodzi jaunu likumsargu, vēsta “Neatkarīgā Rīta avīze”.

Policists šogad 10.janvārī ceļā no Gaigalavas uz Viļāniem izraisījis satiksmes negadījumu, būdams 1,94 promiļu reibumā. Turklāt viņš braucis ar dienesta mašīnu “Dacia Dokker”. Vīrietis netika galā ar vadību, nobrauca no ceļa, un mašīna apgāzās. Traumas negadījumā guva viņa līdzbraucēja.

Nākamajā dienā administratīvā pārkāpuma materiāli nosūtīti kriminālprocesa ierosināšanai uz Kriminālpolicijas nodaļu.

Lai arī avārijas izraisītājs ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas, formāli viņš aizvien ir Viļakas pašvaldības policists. Domē skaidro, ka policists atrodas darba nespējā, tāpēc viņu nevar atlaist. Pašvaldībai nepieciešami divi policisti, taču otrs šobrīd strādā pusslodzi, jo avāriju izraisījušā likumsarga darba nespējas dēļ viņu nevarot pieņemt uz pilnu slodzi.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Ksenija Belova laikrakstam skaidro, ka kriminālprocesā joprojām tiek gaidīti vairāku ekspertīžu atzinumi, tostarp arī saistīti ar satiksmes negadījumā cietušo sievieti. Viņa avārijā guva vidēji smagus miesas bojājumus. Kamēr nav rezultātu, tikmēr nevarot zināt, pēc kāda panta lietu kvalificēt. Jaunumi varētu būt gaidāmi pēc mēnešiem diviem.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.