LTAB: Jāņi, vadot auto bez OCTA, pērn izraisījuši deviņus ceļu satiksmes negadījumus, kamēr Līgas – vienu

Pagājušajā gadā Jāņi, vadot automašīnu bez transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas polises, izraisījuši deviņus ceļu satiksmes negadījumus, bet Līgas – vienu, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB).

LTAB informēja, ka 2016.gadā autoīpašnieki Jāņi, vadot spēkratu bez OCTA, izraisījuši deviņus ceļu satiksmes negadījumus, kuros nodarīto zaudējumu summa sasniedz 10 409 eiro, tostarp lielākais neapzinīgā autoīpašnieka Jāņa pērn izraisītā ceļu satiksmes negadījuma zaudējumu apmērs bija 4397 eiro. Tikmēr tikai viena autoīpašniece ar vārdu Līga pērn, vadot transportlīdzekli bez derīgas OCTA, izraisījusi ceļu satiksmes negadījumu, nodarot zaudējumus kopumā par 984 eiro.

Tāpat LTAB dati liecina, ka autoīpašnieki Jāņi šobrīd proporcionāli vairāk nekā Līgas, reģistrēti augstākajā “Bonus-Malus” klasē – 17.klasē reģistrētas 277 Līgas un 5668 Jāņi, kas procentuāli no visiem autoīpašniekiem ar šādiem vārdiem, ir attiecīgi 5,61% un 11,11%. Sākotnējā jeb sestajā “Bonus-Malus” klasē reģistrēti attiecīgi 25,04% un 27,67% Līgu un Jāņu, bet zemākajās klasēs (no 1. līdz 5. klasei) – 2,04% Līgu un 1,45% Jāņu.

“Kā redzam no statistikas, autoīpašnieki Jāņi ilgtermiņā ir apzinīgāki nekā autoīpašnieces Līgas, ko apliecina to proporcionālais īpatsvars augstākajās un zemākajās “Bonus-Malus” klasēs. Tiesa, ar transportlīdzekļiem, kuru īpašnieki ir Jāņi un nav bijusi spēkā esoša OCTA polise, vēsturiski izraisīti ceļu satiksmes negadījumi ar nopietnākām sekām. Tā Latvijas vēsturē lielākā zaudējumu atlīdzība par negadījumu ar autoīpašniekam Jānim piederošu un neapdrošinātu automašīnu ir 23 806,55 eiro, bet autoīpašniecei Līgai – 10 867,70 eiro,” sacīja LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.