Tiks slēgts “Lattelecom” mākoņpakalpojums “eDati.lv”

Pēc 26. jūnija lietotājiem vairs nebūs pieejams “Lattelecom” mākoņpakalpojums “eDati”, liecina pakalpojuma vietnē un e-pasta paziņojumos paustā informācija. Lietotāji aicināti nokopēt datus, jo pēc šī datuma tie tiks neatgriezeniski dzēsti.

“eDati” tika radīti 2014. gada vasarā, papildinot savu piedāvāto pakalpojumu klāstu ar iespēju uzglabāt failus un apmainīties ar tiem. eDati.lv mērķis bija kļūt par alternatīvu tādām ārzemju attālināto datu rezerves kopiju glabāšanas vietnēm, kā “Google Drive”, “One Drive”, “Dropbox” u.tml. Pakalpojuma “eDati” lietotājiem bez maksas bija pieejams 10 Gb apjoms datu uzglabāšanai, to darot gan manuāli ar pārlūkprogrammu, gan ar aplikāciju palīdzību datorā, iOS un Android ierīcēs, gan arī veikt automātisku sinhronizāciju.

“Lattelecom” šī pakalpojuma slēgšanu skaidro ar pāreju uz jaunu datu uzglabāšanas risinājumu, kura izstrādātāji ir uzņēmuma sadarbības partneri “SIA Files.fm”, kas plaši pazīstami ar failu glabāšanas un apmaiņas vietni “Failiem.lv”. “eDati” maksas pakalpojuma lietotāji tiks pārvirzīti uz jauniem kontiem “Failiem.lv” platformā, saglabājot līdzšinējos nosacījumus pakalpojuma cenā un ietilpības apjomā. Savukārt “eDati” bezmaksas pakalpojuma lietotājiem par failu saglabāšanu un pārvietošanu jāparūpējas pašiem.

Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.