Izstāde “Auto 2017” šogad piesaista 40 987 apmeklējumu (+ foto)

9. aprīlī Ķīpsalā ar kopīgo auto signalizēšanu veiksmīgi noslēdzās Baltijas lielākais autodzīves notikums – starptautiskā autoindustrijas izstāde “Auto 2017”, kas apvienoja četras tematiskās sadaļas – “Auto”, “Transporta tehnika”, “Auto mehānika” un “Auto Exotica”.

Izstādē “Auto 2017” jaunākos automobiļu modeļus, tūninga šedevrus, klasiskos spēkratus, komerctransportu, autoservisu aprīkojumu, instrumentus un citus autoindustrijas jaunumus demonstrēja 203 izstādes dalībnieki.

Trīs dienu laikā “Auto 2017” apmeklēja 40 987 interesenti, kas ir par 20 % vairāk nekā pērn. Turklāt 26 % apmeklētāju bija speciāli aicināti nozares profesionāļi un biznesa klienti. Pārējie izstādes apmeklētāji pārstāvēja visdažādākās automīļu auditorijas: sākot no pieredzējušiem šoferiem un autosporta entuziastiem, beidzot ar ģimenēm ar topošajiem autobraucējiem.

“Esmu priecīgs, ka kopīgais darbs ir vainagojies ar labiem rezultātiem – kvalitatīvu izstādes saturu, daudzveidīgu piedāvājumu un vērienīgu apmeklētāju skaita pieaugumu,” – tā izstādes ”Auto” vadītājs Gints Šāvējs.

Šogad izstādē piedalījās arī portāls iAuto.lv ar savu stendu.

Portāla iAuto.lv stends izstādē “Auto 2017” Foto: iAuto.lv

Portāla iAuto.lv stends izstādē “Auto 2017” Foto: iAuto.lv

Baltijas mēroga auto pirmizrādes
“Auto 2017” vairāki auto piedzīvoja Baltijas mēroga pirmizrādes! Viskarstākais jaunums bija apvidus automobilis “Renault Koleos”, kas bija atceļojis tieši no Ženēvas starptautiskās autoizstādes. Svinīgu jaunākā modeļa prezentāciju bija sagādājusi “Honda”, kas demonstrēja jaunākās paaudzes “Civic” modeli. Starp citu, tas pirmo reizi ir pieejams ar turbomotoriem.

Video no Renault Koleos atklāšanas:

Jaunā Honda Civic 2017 Foto: iAuto.lv

Pēc ilgāka pārtraukuma izstādē “Auto” atgriezās premium segments, ko pārstāvēja “Jaguar” un “Land Rover”. Pirmizrādi piedzīvoja jaunās paaudzes septiņvietīgais “Discovery” apvidnieks, kas apvieno britu luksusu ar lielai ģimenei nepieciešamo funkcionalitāti.

“Jaguar” un “Land Rover” stends Foto: iAuto.lv

Starp citu, izstādes apmeklētājiem bija unikāla iespēja jaunos auto iepazīt kopā ar pazīstamo autožurnālistu Normundu Avotiņu.

Vērienīgs “Transporta tehnika” ekspozīcija
Šogad izstādē plašāka bija sadaļa “Transporta tehnika”, kurā smago tehniku demonstrēja “Mercedes-Benz”, “MAN”, “MAZ”, “Fliegl”, “Iveco”, “Otokar”, “Solaris Bus” un “Scania”. Starp citu, “Scania” tikko ir modernizēta visu kravas vilcēju saime. Tas ir liels notikums smagās tehnikas jomā, kur jauni modeļi nebirst kā no pārpilnības raga.

“Auto Exotica 2017” nagla – īsts Betmena auto
Vislielāko rezonansi medijos un sabiedrībā izraisīja izstādes skaļākajā sadaļā “Auto Exotica” eksponētais miljonu vērtais Betmena automobilis, kas ir ne tikai vizuāli iespaidīgs, bet arī reāli funkcionējošs auto.

Betmena auto īpašnieks Leifs Garvins Alderskans (Leif Garvin Alderskans) Foto: iAuto.lv

Ierodoties no Zviedrijas, betmobilis ceļu no Rīgas ostas līdz Ķīpsalai mēroja pats, turklāt šī brauciena video pāršalca medijus un sociālos tīklus jau dažu minūšu laikā. Pēc izstādes Betmena auto īpašnieks Leifs Garvins Alderskans (Leif Garvin Alderskans) saviem “Facebook” sekotājiem atzina: ““Auto 2017” ir viens no vislabākajiem un visprofesionālāk noorganizētajiem autošoviem, kurā esmu pabijis. Ar lielāko prieku Latvijā atgrieztos atkal – kādā no nākamo gadu izstādēm”.

Vairāk nekā 100 tūninga šedevri
Eksotisko spēkratu sadaļā izstādes apmeklētāji varēja apskatīt vairāk nekā 100 tūninga šedevrus no Eiropas un Skandināvijas valstīm. Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem “Auto Exotica 2017” bija vairāk hotrodu, kādus uz Latvijas ceļiem praktiski nesatikt. Visjaudīgākais izstādes eksponāts bija Igaunijā tapušais “Funny Car” ar 4500 zirgspēkiem, kas paredzēts braukšanai tikai dragreisa sacensībās.

Viens no “Auto Exotica 2017” eksponātiem bija arī plaši apspriestais “Chrysler PT Cruiser”, kas pārbūvēts karietes formā. Vienaldzīgu šī motorizētā kariete neatstāja nevienu!

“Chrysler PT Cruiser” pārbūvēts karietes formā Foto: iAuto.lv

Ne vienmēr krāšņam automobilim ir jābūt tūningotam – pietiek, ja tas līdz mūsdienām ir kopts tā oriģinālajā veidolā vai arī restaurēts. “Auto Exotica 2017” apmeklētāji varēja aplūkot ne vienu vien auto vēsturē leģendāru spēkratu, piemēram, par 90. gadu “japāņu ferrari” dēvēto “Honda NSX”. Tā izstrādē ir piedalījies pats F-1 leģenda Airtons Senna! Tāpat zīmīgs ir 60. gadu sacīkšu auto “AC Cobra”, kuru kulta statusa dēļ kā hobijauto ražo līdz pat mūsdienām.

“Auto Exotica 2017 Awards” uzvarētāji
Arī šogad Baltijā lielākajā autotūninga šovā noskaidroja konkursa “Auto Exotica 2017 Awards” laureātus sešās kategorijās. Par nominācijas “Best Car Of the Event“ uzvarētāju kļuva Premium Performance Race Car (Igaunija), titulu „Best Japan Tuning Car” ieguva Nissan 300 zx (Lietuva), „Best European Tuning Car” – Mercedes Benz W126 AMG (Latvija), „Best American Tuning Car” – Ford Mustang Roudh Supercharged (Lietuva), „Best Sport Car”– Nissan 200sx Pro Drift (Latvija) un „Best Vintage Car” – Cadillac Calais (Lietuva).

Labākais jaunais automehāniķis

Ķīpsalā pulcējās arī labākie jaunie automehāniķi no visas Latvijas, lai piedalītos profesionālā meistarības konkursa “Jaunais automehāniķis 2017” nacionālajā finālā. Par titulu – labākais jaunais automehāniķis un iespēju nest Latvijas vārdu starptautiskā mērogā sacentās 12 finālisti. Par konkursa uzvarētāju kļuva Gunārs Filoņenko no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma, 2. vietu izcīnīja Audars Kārlis Klintis no Priekuļu tehnikuma, bet 3. vietā ierindojās Toms Vanags no Rīgas Valsts tehnikuma.

Nākamā izstāde – “Auto 2018” – notiks 2018. gadā no 13. līdz 15. aprīlim.

Izstādi “Auto” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

Volkswagen Tiguan Foto: iAuto.lv

Toyota Rav4 Foto: iAuto.lv

Volkswagen Golf 7 Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Betmena auto Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

iAuto Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Peugeot 3008 Foto: iAuto.lv

Mazda MX-5 Foto: iAuto.lv

Krown Foto: iAuto.lv

Renault Koleos Foto: iAuto.lv

Konkursa “Latvijas Gada auto” stends Foto: iAuto.lv

Jaunā Toyota C-HR Foto: iAuto.lv

Toyota Rav4 Foto: iAuto.lv

Portāla iAuto.lv stends izstādē “Auto 2017” Foto: iAuto.lv

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.