KNAB nekonstatē likumpārkāpumu Ventspils brīvostas auto iespējamā izmantošanā Lemberga personīgām vajadzībām

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis likumpārkāpumu par Ventspils brīvostas pārvaldes automašīnas iespējamo izmantošanu Ventspils mēra Aivara Lemberga (“Latvijai un Ventspilij”) personīgām vajadzībām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja KNAB preses pārstāve Laura Dūša, izvērtējot informāciju par Ventspils brīvostas pārvaldei piederošās automašīnas iespējamo izmantošanu Lemberga personīgām vajadzībām, KNAB nekonstatēja faktus, kas liecinātu par iespējamiem valsts amatpersonām likumā “Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpumiem.

Kā šogad sākumā vēstīja “Latvijas Avīze” Ventspils brīvosta pērn par aptuveni 156 000 eiro iegādājusies luksus klases automašīnu “Audi A8L W12”, kuras vienīgais zināmais pasažieris ir brīvostas pārvaldes valdes loceklis, Ventspils domes priekšsēdētājs Lembergs, kurš tiek vadāts ar jauno transportlīdzekli uz tiesas sēdēm Rīgas apgabaltiesā.

Pats Ventspils mērs nedomā, ka regulāra braukāšana uz Rīgas apgabaltiesu, kur tiek izskatīta viņa krimināllieta, ar Ventspils brīvostai piederošo luksus automašīnu ir uzskatāma par šī spēkrata izmantošanu privātām vajadzībām. Galvaspilsētā Lembergam esot arī dažādas darba darīšanas.

Lembergs aģentūrai LETA iepriekš skaidroja, ka daļu dienas viņš pavada tiesas zālē krimināllietas izskatīšanā, bet pārējo laiku – veicot citus pienākumus galvaspilsētā. Benzīnu automašīnā viņš nelejot un nezinot, kurš to dara, jo ar tādām lietām nenodarbojoties.

Uz jautājumu, vai automašīnas “nobraukšanu gar Abrenes ielas tiesu namu” uzskata par ētisku, Lembergs atbildēja, ka viņš nebraucot uz tiesu, bet braucot uz Rīgu. “Vai tad ir noteikts, pa kuru ielu var braukt, pa kuru nevar?” ar pretjautājumu atbildēja Lembergs.

Vaicāts, vai viņa darba pienākumi Rīgā tiek pieskaņoti tiesas sēžu grafikam, Ventspils mērs atbildēja, ka neregulē mašīnas braukšanu. “Es viņu izmantoju vienu, divas reizes nedēļā. Pārējā laikā neizmantoju. Es vēlreiz saku, ka es braucu uz Rīgu. Saprotiet, dienas garums ir desmit stundas, tiesa ir trīs stundas. Nu tad desmit mīnus trīs ir septiņi. Tātad septiņas stundas ir citas vajadzības,” uzsvēra Ventspils mērs.

Lembergs arī esot novērojis, ka šis Ventspils brīvostas automašīnas jautājums tiek aktualizēts katru reizi pirms Saeimas vai pašvaldību vēlēšanām.

Ventspils brīvostas pārvaldnieks Imants Sarmulis savukārt paziņojis, ka Ventspils brīvostai ir nepieciešama 156 000 eiro vērtā luksus automašīna, lai uzņemtu investorus un nodrošinātu darba kabinetu ostas valdes locekļiem ceļā uz Rīgu.

Šāds auto, ņemot vērā tā tehniskos parametrus, brīvostai esot vajadzīgs arī tāpēc, lai no Ventspils dotos uz Rīgu.

Audi A8L Foto: Ekrānšāviņš

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.