Nirburgringā avarējis 2,8 miljonus vērtais Koenigsegg varenauto (+ video;foto)

Nirburgringas sacīkšu trasē pirmdien avarējis zviedru varenauto Koenigsegg One:1. 1360 Zs jaudīgā un 2,8 miljonus eiro vērtā automašīna ir pamatīgi cietusi, bet pilots ievietots slimnīcā veselības pārbaudei.

Kā ziņo vācu izdevums Auto-Motor-Und-Sport.de, zviedru komanda Nirburgringas trasē bija ieradusies, lai sagatavotos jauna ātruma rekorda uzstādīšanai un gāztu no troņa Porsche 918 Spyder, kam pieder pašreizējais pasaules ātrākā ielas automobiļa tituls.

Treniņa laikā, pirmdienas rītā, par „Adenauer Forsts” dēvētajā virāžu kaskādē, Koenigsegg ātrums acīmredzot bijis par lielu – automašīna atsitusies pret trases nožogojuma barjeru un pēc piezemēšanās otrpus tās aizdegusies. Piesteigušies trases darbinieki ugunsgrēku nodzēsuši, bet pilots ievietots slimnīcā, no kuras jau pēcpusdienā izlaists.

Ražotājs atzīmē, ka incidents gatavošanos jaunā ātruma rekorda sasniegšanai neietekmēs. Lai to paveiktu, zviedru varenauto trase jāveic ātrāk par 6 minūtēm 57 sekundēm.

Divvietīgā kupeja aprīkota ar piecu litru twin-turbo V8 motoru, kas attīsta 1341 ZS un maksimālo griezes momentu 1371 Nm. No nulles līdz 400 kilometriem stundā kupeja paātrinās 20 sekundēs, bet, lai pilnībā apstātos no šāda ātruma pietiek ar 10 sekundēm. 

Foto: ekrānšāviņš no youtube.com

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.