Baltijas VW vaboļu salidojums Blankenfeldes muižā

Ar svinībām Jelgavas novada Blankenfeldes muižā no 22. līdz 24. jūlijam savu gadskārtējo salidojumu
organizē viens no vecākajiem Latvijas auto klubiem – Volkswagen Vaboļu klubs.

Paredzams, ka pasākumā pulcēsies teju pussimts klasisko Volkswagen vaboļu un leģendāro hipiju busu no Latvijas,
Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Polijas.

Vaboļu klubs, kura biedru pirmā tikšanās notika jau tālajā 1997. gadā, ir neformāla domubiedru apvienība, kuras dalībnieki, neskatoties uz savu automašīnu retro statusu, ik gadu aktīvi ceļo pa Latviju un arī ārpus tās robežām. Latvijas vaboles pabijušas gan Käfertreffen Vācijā, Bugrun Zviedrijā, Garbojama Polijā, apmeklēta pasaulē lielākā izstāde VolksWorld Lielbritānijā, kā arī ņemta aktīva dalība ikgadējos salidojumos Lietuvā, Igaunijā un Krievijā.

Nedēļas nogalē vaboles riņķos Bauskas un Jelgavas apkaimē, bet svētku kulminācija paredzēta 23. jūlijā Blankenfeldes muižā, kur jau no 13:00 būs Jelgavas novada amatnieku tirdziņš, kurā varēs gan nobaudīt, gan iegādāties dažādus labumus, tai skaitā arī muižas lepnumu – plūškoku produkciju. Visu pasākuma laiku apskatei atvērts Baltijā lielākais Zvanu muzejs – Valda Jākobsona privātkolekcija. Būs pieejamas dažāda veida aktivitātes bērniem un no plkst. 15:00 būs vērojama vēsturisko spēkratu izstāde.

Volkswagen vabole, pasaulē pazīstama arī kā Beetle, Käfer, Fusca, Escarabajo, ir Ferdinanda Poršē gara bērns un pasaulē visvairāk sērijveidā saražotā automašīna. Salīdzinoši nesen, vien 2003. gada 30. jūlijā Meksikā no konveijera noripoja pēdējā vabole, pieliekot punktu 65 gadus garam autobūves vēstures posmam.

Kopumā pasaulē saražotas 21 529 464 vaboles, taču Latvijā mazo automašīnu popularitāte auga vien pēc dzelzs aizkara krišanas. Sākotnēji lietotas kā ikdienas auto, pamazām tās iegūst kulta un kolekcijas auto statusu. Neskatoties uz to, ikdienā Latvijas pilsētu ielās aktīvi kursē ap simts Volkswagen vabolīšu un busu, kurus vienuviet varēsim redzēt Blankenfeldē.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.