Mercedes iepazīstina ar E-klases universālu (+ foto)

Mercedes-Benz prezentējusi jauno E-klases universālu, ko Vācijā pazīst ar nosaukumu T-Modell.

Jaunais modelis zīmīgs ar straujāk lejupkrītošu jumta līniju un tas nav acu apmāns – skaitļi apstiprina, ka jaunā T-Modell bagāžas nodalījums sarucis par 25 litriem – līdz 670 litriem, tajā pašā laikā paliekot pārāks par konkurentiem Audi A6 un BMW 5-Series Touring, kuru kravas nodalījumos ietilpst attiecīgi par 105 un 110 litriem mazāk. Savukārt, nolokot otrās rindas sēdekļus, bagāžas nodalījuma tilpums pieaug līdz 1820 litriem un šajā gadījumā izpaužas jaunās konstrukcijas pārākums – plus 130 litri, salīdzinot ar priekšteci.

Jaunajam T-Modell, tāpat kā tā priekštecim (vai, piemēram, Tesla Model S), sākot ar decembri, varēs pasūtīt trešo sēdekļu rinda, kas paredzēta bērniem. Tā paredzēta diviem mazajiem ceļotājiem, kas apsēdīsies ar muguru pret mašīnas braukšanas virzienu.

Universāla aizmugures sēdekļus var nolocīt proporcijās 40:20:40 un tiem var regulēt atzveltnes slīpumu, bagāžnieka vākam ir elektropiedziņa un bezkontakta atvēršanas sistēma. Elektropievads ir arī sietam, kas kravas nodalījumu atdala no salona, tādēļ, nolokot sēdekļu atzveltnes tas nebūs jānoņem.

Pneimatiskā piekare ar automātisko augstuma līmeņošanu E-klases universālam būs jau no rūpnīcas, bet par piemaksu to uzstādīs arī priekšā. T-Modell kravnesība ir 745 kg un tas drīkst vilkt līdz pat 2100 kg smagu piekabi.  

Motoru piedāvājumu veido trīs dīzeļa un četri benzīna agregāti. Pirmos pārstāv divu litru četrcilindru motori ar 150 un 194 Zs, kā arī trīs litru sešcilindru dīzelis ar 258 ZS (620 Nm), bet benzīna motoru aptverē ir divi četrcilindru agregāti ar 184 un 211 ZS, kā arī divi V6 dzinēji ar 333 un 401 ZS jaudu. Mazāk jaudīgais sešcilindru motors pieejams komplektā ar pilnpiedziņu.

Jauno E-klases universālu klienti varēs pasūtīt, sākot ar jūliju. 

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.