60 km 17 minūtēs – Subaru WRX STI uzstāda ātruma rekordu Menas salā (+ video)

Britu autosportists Marks Higins ar Subaru WRX STI sedanu uzstādījis jaunu ātruma rekordu Menas salā, nobraucot 60 km distanci 17 minūtēs 49,75 sekundēs.

 Marks Higins, kurš ir trīskārtējais Lielbritānijas rallija čempions un savu meistarību pārbaudījis piedaloties Džeimsa Bonda filmu triku uzņemšanā, Menas salas trasi pieveica ar vidējo ātrumu 204,3 km/h, būtiski uzlabojot savu 2014.gada rekordu.

Higinsa rekords tikai par nepilnu minūti atpaliek no trases absolūtā rekorda 16 minūtes 58,254 sekundes, ko tajā pašā dienā uzrādīja Maikls Danlops ar motociklu BMW S1000 RR.

Britu autosportists izmantoja Prodrive inženieru sagatavotu Subaru WRX STI variantu ar modernizētu opozītmotoru. Pārbūvētais motors uzlabots ar komponentiem, ko izmanto rallija automobiļu konstrukcijās. Agregāta jauda ir 600 Zs, bet motora apgriezienu “sarkanā zona” atbīdīta līdz 8500 apgr/min.

Automobilim tika modernizēta piekare un pārnesumkārba, uzstādīts jauns aerodinamiskā aprīkojuma komplekts ar gaisa pretestības samazināšanas sistēmu (DRS), ko pilots aktivizē ar pogu, kā arī Dunlop Sport Maxx sliku riepas.

Higinsa iepriekšējais rekords tika uzstādīts 2014.gadā. Toreiz tika izmantots standarta Subaru WRX STI ar ielas riepām, bet trasē pavadītais laiks bija 19 minūtes 15 sekundes (vidējais ātrums – 189 km/h).

No 2016.gada rekordbrauciena pieejams tikai neliels fragments, tādēļ piedāvājam noskatīties 2014.gada braucienu pilnā garumā.

Foto: Publicitātes attēls

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.