Latvijā prezentēts jaunais Ford Focus RS

Vakar, 19.aprīlī sporta kompleksā 333 prezentēts jaunais, dinamiskais un jaudīgais hečbeks Ford Focus RS, kas aprīkots ar 2,3 litru EcoBoost dzinēju un nodrošina vairāk nekā 350 zirgspēku lielu jaudu. Jaunā Ford Focus RS cena Latvijā ir no 37 140 eiro.

Pasākuma laikā visiem klātesošajiem bija iespēja pašiem pārliecināties par automobiļa jaudīgumu, kopā ar autosportistu Haraldu Šlēgelmilhu veicot izmēģinājuma braucienus sporta kompleksa trasē. Klātienē apskatīt un izmēģināt jauno automobili bija ieradušies gan interesenti, gan auto mediju pārstāvji.

“RS ir līdz šim ātrākais Ford modelis, kas 0 līdz 100 kilometriem stundā ieskrienas vien 4,7 sekundēs, tāpēc šis auto īpaši patiks tiem, kuriem tuvs ātrums un dinamika. Turklāt viena no šī automobiļa unikālākajām funkcijām ir piedziņas režīms Drift, kas ir pirmais šāda veida režīms auto nozarē,” uzsver Jana Garanča, Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja.

Ford 2,3 litru EcoBoost dzinējs nodrošina vairāk nekā 350 zirgspēku jaudu, tāpēc Focus RS ir aprīkots ar jaudīgajiem Brembo četru virzuļu bremžu suportiem, 350 mm priekšējiem diskiem un eksterjera dizainu, kas novērš pacēluma spēku optimālai ātrgaitas kontrolei un stabilitātei.

Ford Performance visu riteņu piedziņa ar dinamisko griezes momenta vektorēšanas kontroli ļauj attīstīt 1 G lielu sānisko piedziņu, kā arī rada lielisku saķeri ar ceļu un garantē nepārspējami precīzu vadāmību līkumos. Lai palīdzētu līdzsvarot dzinēja griezes momenta apjomu, kas tiek padots uz aizmugurējiem riteņiem, tādējādi pielāgojot automobili specifiskiem ceļa seguma un braukšanas apstākļiem, sistēma aprīkota ar diviem elektroniski vadāmiem sajūgiem. Viedā tehnoloģija arī ļauj izbaudīt kontrolētu sanesi trasē.

Automobilis aprīkots ar četriem iestatāmiem piedziņas režīmiem – Drift, Sport, Track un Normal. Katrā režīmā mainās piedziņas sistēmas darbība, amortizatoru kontrole, elektroniskā stabilitātes kontrole un ABS sistēmas darbība, kā arī vadāmība un dzinēja atsaucība – pat dzinēja skaņa iegūst citu nokrāsu.

Atrodoties trasē, iespējams izvēlēties saneses režīmu, kurā izmaiņas griezes momenta izdalē ļauj izpildīt kontrolētu sanesi. Tāpat jaunajā Ford Focus RS pirmo reizi pieejama arī braukšanas uzsākšanas funkcija Launch control, kas konfigurē automobiļa šasijas un elektropārvades sistēmu, nodrošinot pēc iespējas straujāku paātrinājumu.

Focus RS ir viens no 12 jaunajiem sporta automobiļiem, kurus Ford plāno piedāvāt klientiem visā pasaulē līdz 2020.gadam. Aplūkot un pasūtīt jauno Ford Focus RS iespējams Ford autosalonā Skanstes ielā 4a, Rīgā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.