Opel veic modernizāciju – Mokka pārtop par Mokka X (+ foto)

Veiksmīgais Opel krosovers Mokka, kura pārdoto eksemplāru skaits pārsniedzis 500 000 vienību, piedzīvojis modernizāciju un turpmāk būs pazīstams ar nosaukumu Mokka X.

Nomainījies ir ne tikai nosaukums, bet arī interjera un eksterjera elementi, uzstādīta jauna multimediju sistēma un papildināts motoru klāsts.

Modernizācijas procesā kompaktais krosovers ticis pie jauna dizaina radiatora restes un priekšējā bufera. Apgaismes tehnika nomainīta pilnībā un tagad gan priekšā, gan aizmugurē tiek izmantotas labāk redzamās un resursus mazāk patērējošās diodes. Mokka X salons līdzinās jaunajai Astra – lielais klimatkontroles un multimediju sistēmas bloks nomainīts ar kompaktu, tikai nepieciešamāko pogu un slēdžu izlasi, bet skārienjutīgais informācijas ekrāns tagad ir pa vidu ventilācijas izvadiem (agrāk augšpusē) un var būt 7 vai 8 collu izmērā.

Tikpat kardināli mainījies arī mērinstrumentu izskats – ja agrāk vadītāju par galvenajiem procesiem informēja borta dators, ko ieskāva četri atsevišķi, cilindros ieslēpti “pulksteņi,” tad turpmāk pie stūres sēdošais raudzīsies uz krāsainu, liela izmēra displeju ar skaidri saskatāmām norādēm.

Mokka X aprīkojums papildināts ar Opel Eye priekšējo kameru, kas seko ceļazīmju norādēm, ceļa klātnes apzīmējumiem un attālumam līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, bet salonā uzlabojumus funkcionalitātē un daudzveidībā ienesīs jaunās multimediju sistēmas atbalsts Apple CarPlay un Android Auto sistēmām.

Motoru klāsts papildināts ar jaunu 1,4 litru 152 ZS turbo agregātu, kas darbojas tandēmā ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu. Piedāvājumā paliek arī 1,6 litru dīzeļi ar 110 un 136 ZS jaudu, kā arī iespēja izvēlēties versiju ar priekšējo vai visu riteņu piedziņu,

Opel Mokka X pirmizrādi svinēs jau pavisam drīz – 3.martā, kad darbu sāks Ženēvas starptautiskā autoizstāde. 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.