Lupatās sasisto Ferrari Enzo salabo un piedāvā izsolē par 2 miljoniem (+ foto)

3.februārī Parīzē notiks izsole, kurā piedāvās vienu no pasaules retākajiem superauto – Ferrari Enzo, kas atjaunots pēc šausminošās avārijas 20063.gadā. Tagad par automašīnu prasa 2 miljonus dolāru.

Ferrari Enzo ir unikāls, pirmkārt, tādēļ ka, tas ir Ferrari, otrkārt, tādēļ, ka tas ir Enzo Ferrari, kas savulaik (2002.-2004.g.) tika izgatavoti vien 400 eksemplāros, treškārt, kā jau visi Ferrari, laikam ritot tas paliek tikai dārgāks. Pie nosauktajām īpašībām var minēt vēl vienu – šis eksemplārs ieies vēsturē ar to, ka atjaunots no praktiski bezcerīga stāvokļa.

Lai stāsts būtu pilnīgs, jāatgriežas 2004.gadā, kad Rosso Corsa krāsas Ferrari Enzo ar šasijas numuru 135564 pameta montāžas cehu un tika nogādāts pasūtītājam uz ASV, kurš par pirkumu samaksāja gandrīz 1 miljonu dolāru. 

Divus gadus vēlāk automašīna iekļuva šausminošā avārijā uz Pacific Coast Highway autoceļa, kad traucoties ar ātrumu 260 km/h vadītājs zaudēja kontroli pār savu spēkratu un Ferrari ar visu sparu triecās pret sakaru komunikāciju stabu. Automašīna sadalījās divās daļās, sīkākas detaļas tika izkaisītas vairāku simtu metru rādiusā, bet vadītājs… no notikuma vietas aizbēga. Toreiz mediji rakstīja, ka pie stūres atradies 44 gadus vecais Stefans Eriksons, kompānijas Gizmondo direktors, kurš esot saķēries nelegālās sacīkstēs ar Mercedes SLR McLaren.

Desmit gadus vēlāk mediji atkal raksta par šo automobili un droši vien rakstīs vēl, ja 3.februārī atradīsies kāds, kurš par savulaik sasisto, bet tagad atjaunoto superauto būs gatavs izdot 2,17 miljonus dolāru.

Foto: Publicitātes foto

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.